دوره 2، شماره 4 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 46-52 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakki M H. (2015). Investigation of Creativity and Risk- Taking Characteristics among the First Year Agriculture Students (Case Study: Islamic Azad University, Qaemshahr Branch). jea. 2(4), 52-46. doi:10.18869/acadpub.jea.2.4.52
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-115-fa.html
شکی محمدحسن. بررسی ویژگی‌های خلاقیت و ریسک‌پذیری دانشجویان ورودی رشته کشاورزی (مطالعه موردی: دانشگاه آزاد‌ اسلامی واحد قاﺋم‌شهر) راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی 1394; 2 (4) :46-52 10.18869/acadpub.jea.2.4.52

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-115-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد قاﺋم‌شهر
چکیده:   (3833 مشاهده)

     با توجه به اهمیت خلاقیت و ریسک­پذیری در کسب مهارت­های کارآفرینی و با توجه به جایگاه آموزش عالی و نقش بخش کشاورزی در استقلال جوامع، این پژوهش با هدف بررسی ویژگی­های خلاقیت و ریسک­پذیری دانشجویان ورودی رشته کشاورزی صورت گرفته است. جامعه آماری این پژوهش 338 دانشجو به تفکیک سالهای 1390، 1391 و 1392 می­باشد که به روش تصادفی ساده در مجموع 268  نفر نمونه انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده­های حاصله در نرم­افزار SPSS و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تحلیل واریانس و دانکن صورت پذیرفت. نتایج نشان می­دهد که ویژگی­های خلاقیت و ریسک­پذیری اغلب دانشجویان ضعیف و بسیار ضعیف می­باشند و بین سال­های مورد مطالعه از نظر ویژگی­های خلاقیت و رویاپردازی با اطمینان 99 درصد و سلاست فکری و عمل­گرایی با اطمینان 95 درصد اختلاف معنی­داری وجود دارد. اما از نظر ریسک­پذیری میان دانشجویان این سه سال (ورودی 90، 91 و 92) اختلاف معنی­داری وجود ندارد. دانشجویان ورودی سال­های 1390 و 1391 در ویژگی­های: رویاپردازی، عمل­گرایی، سلاست فکری و خلاقیت، بدون اختلاف در یک گروه قرار دارند و میزان این ویژگی از دانشجویان ورودی سال 1392 کم­تر و با آن اختلاف معنی­داری دارند. در مؤلفه­ی ریسک­پذیری نیز بین دانشجویان هر سه سال اختلاف معنی­داری مشاهده نشد. با توجه به نتایج پژوهش مبنی بر پایین بودن سطح برخورداری دانشجویان مورد نظر در ویژگی­های مورد مطالعه و وجود اختلاف برخی ورودی­ها و نیز مشخص بودن اثر آموزش و پرورش بر تقویت خصایص کارآفرینانه بازنگری و هم­چنین نقش استراتژیک کشاورزی در استقلال و رفاه اجتماعی، برنامه­ریزی­های جدی و نوین آموزشی ضروری
می­باشد.

متن کامل [PDF 453 kb]   (1158 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کارآفرینی در کشاورزی
دریافت: 1396/1/20 | پذیرش: 1396/1/20 | انتشار: 1396/1/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb