دوره 4، شماره 7 - ( بهار و تابستان 1396 )                   جلد 4 شماره 7 صفحات 38-30 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazhari R, Mohammadi Khyareh M, Khayrandish M, Jahanbakhsh Rostami M. (2017). Ranking the Effective Factors on the Development of Agricultural Entrepreneurship in Rural Development (Case Study of Kouhestan District, Rostamkola City) . jea. 4(7), 30-38. doi:10.29252/jea.4.7.30
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-147-fa.html
مظهری رضا، محمدی خیاره محسن، خیراندیش مسعود، جهانبخش رستمی معصومه. اولویت بندی عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی کشاورزی در توسعه روستایی (مطالعه موردی: دهستان کوهستان شهر رستمکلا) راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی 1396; 4 (7) :38-30 10.29252/jea.4.7.30

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-147-fa.html


دانشگاه گنبد کاووس
چکیده:   (3683 مشاهده)
کارآفرینان موتور محرکه توسعه اقتصادی می­ باشند که در توسعه کشاورزی و بالأخص توسعه و پیشرفت در مناطق روستایی جایگاه ویژه­ای دارند. به همین دلیل، یکی از مهم‌ترین این استراتژی­ها که در دهه­ های اخیر بسیاری از کشورها ­به­ منظور توسعه در مناطق روستایی بکار گرفته­ اند توسعه کارآفرینی کشاورزی می‌باشد. لذا، هدف پژوهش حاضر بررسی و اولویت­ بندی عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی کشاورزی در مناطق روستایی شهر رستمکلا می ­باشد. روش تحقیق این پژوهش کتابخانه ­ای و میدانی بوده و شاخص­ها و داده­های آماری لازم از طریق پرسش­نامه، جمع­ آوری گردید. جامعه آماری شامل کشاورزان نمونه و کارآفرین دهستان کوهستان و نمونه آماری تحقیق، 150 نفر از سرپرستان خانوارهای منطقه مورد مطالعه در سال 1395، از طریق روش نمونه­ گیری تصادفی و با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شده­ اند. نتایج بیانگر این است که شاخص عوامل اجتماعی با میانگین رتبه ­ای 84/2، مؤثرترین و شاخص عوامل محیطی با میانگین رتبه ­ای 93/1، کم ­اثر­ترین عامل در بین عوامل مؤثر بر کارآفرینی می ­باشند و عوامل نهادی و اقتصادی در رتبه ­های دوم و سوم قرار گرفته­اند. به‌طورکلی نتایج نشان داد که عواملی مانند داشتن روحیه گروه­ گرایی و وجود ارتباطات و شبکه اجتماعی در میان روستاییان، اعتماد به ‌نفس، ابتکار، خلاقیت فردی و انگیزه بالا دارای بیشترین اثرگذاری بر توسعه کارآفرینی روستایی و افزایش سطح مهارت­های کارآفرینانۀ روستاییان بوده است. لذا ایجاد مراکز آموزشی، ترویجی و مشاوره­ای کارآفرینی به ­منظور ارائه توصیه کارشناسی و استفاده از استعدادهای کارآفرینی روستاییان ضرورت دارد.
 
 
متن کامل [PDF 375 kb]   (1422 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کارآفرینی در کشاورزی
دریافت: 1396/10/26 | پذیرش: 1397/3/9 | انتشار: 1397/6/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb