دانشگاه گنبد کاووس
چکیده: (3684 مشاهده)
کارآفرینان موتور محرکه توسعه اقتصادی می باشند که در توسعه کشاورزی و بالأخص توسعه و پیشرفت در مناطق روستایی جایگاه ویژهای دارند. به همین دلیل، یکی از مهمترین این استراتژیها که در دهه های اخیر بسیاری از کشورها به منظور توسعه در مناطق روستایی بکار گرفته اند توسعه کارآفرینی کشاورزی میباشد. لذا، هدف پژوهش حاضر بررسی و اولویت بندی عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی کشاورزی در مناطق روستایی شهر رستمکلا می باشد. روش تحقیق این پژوهش کتابخانه ای و میدانی بوده و شاخصها و دادههای آماری لازم از طریق پرسشنامه، جمع آوری گردید. جامعه آماری شامل کشاورزان نمونه و کارآفرین دهستان کوهستان و نمونه آماری تحقیق، 150 نفر از سرپرستان خانوارهای منطقه مورد مطالعه در سال 1395، از طریق روش نمونه گیری تصادفی و با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شده اند. نتایج بیانگر این است که شاخص عوامل اجتماعی با میانگین رتبه ای 84/2، مؤثرترین و شاخص عوامل محیطی با میانگین رتبه ای 93/1، کم اثرترین عامل در بین عوامل مؤثر بر کارآفرینی می باشند و عوامل نهادی و اقتصادی در رتبه های دوم و سوم قرار گرفتهاند. بهطورکلی نتایج نشان داد که عواملی مانند داشتن روحیه گروه گرایی و وجود ارتباطات و شبکه اجتماعی در میان روستاییان، اعتماد به نفس، ابتکار، خلاقیت فردی و انگیزه بالا دارای بیشترین اثرگذاری بر توسعه کارآفرینی روستایی و افزایش سطح مهارتهای کارآفرینانۀ روستاییان بوده است. لذا ایجاد مراکز آموزشی، ترویجی و مشاورهای کارآفرینی به منظور ارائه توصیه کارشناسی و استفاده از استعدادهای کارآفرینی روستاییان ضرورت دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
کارآفرینی در کشاورزی دریافت: 1396/10/26 | پذیرش: 1397/3/9 | انتشار: 1397/6/26