دوره 1، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1393 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 19-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemii S G, Bahramian S, Ahmadvand M. (2014). Factors Affecting Entrepreneurship Empowerment and Employment After Graduation (The Case of the Bachelor Students of Agriculture in Yasouj University). jea. 1(2), 1-19.
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-71-fa.html
قاسمی صدیقه، بهرامیان سمیرا، احمدوند مصطفی. عوامل مؤثر بر توانمندی کارآفرینی و اشتغال پس از دانش‌آموختگی (مورد مطالعه: دانشجویان کارشناسی کشاورزی در دانشگاه یاسوج) راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی 1393; 1 (2) :19-1

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-71-fa.html


دانشگاه یاسوج
چکیده:   (4715 مشاهده)

  عدم اشتغال دانش‌آموختگان کشاورزی یکی از مهم‌ترین چالش‌های نظام آموزش عالی کشور در چند سال اخیر بوده و اثرات نامطلوبی بر انگیزه تحصیل و یادگیری دانشجویان داشته است. لیکن به نظر می‌‎رسد باتوجه به ظرفیت‌های بخش کشاورزی ایران، با ارتقاء توانمندی کارآفرینی دانشجویان می‌توان این مشکل را برطرف نمود. بنابراین، هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی عوامل‌ مؤثر بر توانمندی کارآفرینی و اشتغال پس از دانش‌آموختگی از دیدگاه دانشجویان کشاورزی دانشگاه یاسوج بود که با روش پیمایشی صورت پذیرفت. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان سال آخر کارشناسی کشاورزی در دانشگاه یاسوج بود ( 160 N= ) که با روش نمونه‌گیری طبقه‌ای یک مرحله‌ای و با استفاده از جدول نمونه‌گیری کرجسی و مورگان حجم نمونه 110 نفر تعیین گردید. داده‌ها با ابزار پرسش‌نامه گردآوری شده و روایی آن توسط متخصصان و پایایی آن با استفاده از مطالعه راهنما و سنجش ضریب آلفای کرونباخ مورد تأیید قرار گرفت (آلفا بین 89/0 تا 97/0). نتایج نشان داد عوامل فردی، فرهنگی- اجتماعی و سپس عوامل آموزشی دارای بیشترین تأثیر را بر توانمندی کارآفرینی دانشجویان دارند. مهم‌ترین عوامل فردی شامل باور به خودکارآمدی و خلاقیت، مهم‌ترین عوامل فرهنگی- اجتماعی شامل مسائل اقتصادی جامعه و جذابیت کارآفرینی و مهم‌ترین عوامل آموزشی شامل وجود فضای مناسب رقابتی در دانشگاه و وجود محیط خوابگاهی خلاق می‌باشند. همچنین، نتایج نشان داد که دانشجویان مورد مطالعه بیشترین توانمندی را در روابط اجتماعی، خلاقیت، توانمندی‌های ارتباطی و رهبری دارا می‌باشند. در پایان، برای بهبود توانمندی کارآفرینی دانشجویان پیشنهاد هایی ارائه شده است.

متن کامل [PDF 816 kb]   (2262 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/5/13 | پذیرش: 1394/5/13 | انتشار: 1394/5/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb