TY - JOUR T1 - The Effect of Trade Openness and the Growth of Agricultural Sector on the Entrepreneurship Index TT - بررسی تأثیر درجه باز بودن تجارت و رشد بخش کشاورزیبر شاخص کارآفرینی JF - sanru-jea JO - sanru-jea VL - 3 IS - 5 UR - http://jea.sanru.ac.ir/article-1-126-fa.html Y1 - 2016 SP - 27 EP - 34 KW - Agricultural sector growth KW - New entrepreneurship KW - Panel data KW - Trade openness level KW - Stabilized entrepreneurship N2 - هدف اصلی این تحقیق، بررسی تاثیر رشد بخش کشاورزی و درجه باز بودن تجارت بر کارآفرینی تثبیت شده و کارآفرینی جدید در کشورهای منتخب است. برای این منظور از داده­های مربوط به 25 کشور منتخب طی دوره زمانی 2013-2008 و رهیافت داده­های ترکیبی استفاده شده است. نتایج برآورد­ها مبین وجود تأثیر مثبت و معنی‏دار هر دو متغیر بر کارآفرینی در کشورهای مورد مطالعه است، به طوری که یک درصد افزایش در درجه باز بودن تجارت و رشد بخش کشاورزی با یک وقفه زمانی به ترتیب منجر به 3/18 و 06/0 درصد تغییر مثبت در نرخ کارآفرینی تثبیت شده، می­شود و از طرفی یک درصد افزایش در درجه باز بودن تجارت و رشد بخش کشاورزی با یک وقفه به ترتیب منجر به 73/16 و 32/0 درصد تغییر مثبت در نرخ کارآفرینی جدید شده است. بنابراین، در جهت نیل به ایجاد کارآفرینی در بخش کشاورزی، توجه هرچه بیشتر به این دو مقوله و رفع موانع پیش روی آنها باید در دستور کار کشورها قرار گیرد. M3 ER -