AU - Moradhaseli, Somayeh AU - Ataei, Pouria AU - Khosravi, Somayeh TI - Staffs’ Attitudes of Agricultural Jihad Centers Toward Launch Green Entrepreneurship in Rural Areas PT - JOURNAL ARTICLE TA - sanru-jea JN - sanru-jea VO - 7 VI - 13 IP - 13 4099 - http://jea.sanru.ac.ir/article-1-196-fa.html 4100 - http://jea.sanru.ac.ir/article-1-196-fa.pdf SO - sanru-jea 13 AB  - پژوهش حاضر با هدف کلی شناسایی نگرش کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی نسبت به راه‌اندازی کارآفرینی سبز با استفاده از روش‌شناسی کیو انجام شد. جامعه آماری، شامل 68 نفر از کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی در بخش ماهیدشت شهرستان کرمانشاه می­باشد که 30 نفر از آنها به‌صورت هدفمند و با تکنیک بحث گروهی متمرکز انتخاب شدند. بر اساس مصاحبه ­های انجام‌شده با کارشناسان در قالب گروه­های بحث متمرکز تعداد 36 عبارت استخراج شد که در قالب یک پرسشنامه متشکل از 36 کارت و یک پاسخنامه (نمودار کیو) در اختیار کارشناسان مورد مطالعه قرار گرفت که میزان موافقت یا مخالفت خود را با آن‌ها مشخص نمایند. تجزیه‌وتحلیل داده ­های پژوهش با انجام تحلیل عاملی اکتشافی نوع کیو با استفاده از نرم­ افزار SPSSwin20 در سال 1396 انجام شد. نتایج پژوهش نشان می­ دهد که نگرش­های کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی نسبت به راه‌اندازی کارآفرینی سبز دارای چهار بعد شامل نگرش آگاهانه، نگرش مهارتی- کارآفرینی، نگرش فرهنگی- اعتقادی سبز و نگرش فنی- زیرساختی سبز می­باشد. نتایج این مطالعه بیانگر این است که توسعه کارآفرینی روستایی به­ عنوان یک رویکرد اساسی و موازی با اهداف توسع ه­ی پایدار روستایی می­تواند کمک قابل توجهی به توسعه و پیشرفت روستاها بنماید چراکه کارآفرینی سبز بسترساز کاهش بیکاری، فقر و حفظ محیط زیست می­ گردد که در این میان باید برای ایجاد و توسعه­ ی کارآفرینی سبز علاوه ­بر آگاهی و نگرش مساعد کارشناسان کشاورزی به ترویج این امر مهم، زیرساخت­ها و عوامل حمایتی فراهم گردد. CP - IRAN IN - PhD, Department of Agricultural Extension & Education, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University (TMU), Tehran, Iran LG - eng PB - sanru-jea PG - 1 PT - Research YR - 2020