TY - JOUR T1 - Investigating the Factors Affecting Entrepreneurship Development with a view to Improving Agricultural Entrepreneurship TT - بررسی عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی با نگاهی بر بهبود کارآفرینی کشاورزی (مطالعه موردی کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته) JF - sanru-jea JO - sanru-jea VL - 6 IS - 12 UR - http://jea.sanru.ac.ir/article-1-207-fa.html Y1 - 2020 SP - 139 EP - 148 KW - Economic Freedom KW - GEM Global Entrepreneurship Monitor KW - Agricultural Entrepreneurship N2 - امروزه کارآفرینی به راهبردی­ ترین و مهم ­ترین ابزار اقتصادی جوامع پیشرفته تبدیل شده است. در واقع، رشد و توسعه­ ی اقتصادی مرهون کارآفرینان و فعالیت­ های کارآفرینانه می­ باشد. بنابراین، لازمه دستیابی به توسعه و پیشرفت اقتصادی، توسعه­ ی کارآفرینی است. بخش کشاورزی که از آن به عنوان محور توسعه یاد می ­شود، می ­تواند در توسعه­ی کارآفرینی اثربخش و مفید واقع شود. هدف اصلی این پژوهش بررسی عوامل مؤثر بر توسعه­ی کارآفرینی در کشورهای درحال توسعه و توسعه­ یافته است. به این منظور، از اطلاعات و داده ­های 11 کشور توسعه ­یافته و 11 کشور درحال توسعه طی دوره­ ی 2004 تا 2016 استفاده گردید و رویکرد پانل و اثرات ثابت جهت برآورد مدل بکار گرفته شد. نتایج به­ دست ­آمده از برآورد مدل نشان داد که متغیرهای توسعه­ی انسانی و شاخص آزادی اقتصادی بنیاد هریتیج در کشورهای در حال توسعه اثر منفی و در کشورهای توسعه ­یافته اثر مثبت و معنی ­داری بر توسعه­ ی کارآفرینی دارند. بنابراین آزادی اقتصادی نقش مهمی بر توسعه ­ی کارآفرینی ایفا می­ کند و فضای آزاد اقتصادی، موجب بهبود فضای کسب وکار و توسعه­ی کارآفرینی می ­شود؛ بنابراین، باید با اجرای سیاست­ های اصل 44 قانون اساسی و خصوصی­ سازی در کشور به کاهش دخالت دولت و ارتقای شاخص­ های آزادی اقتصادی و اعتماد به نیروهای بازار در برنامه­ های توسعه­ ای کشور توجه شود. همچنین، دولت می ­تواند با سرمایه ­گذاری زیربنایی در امور کشاورزی، ایجادمجتمع ­های تخصصی کشاورزی، اعمال سیاست­ های تشویقی مانند تخفیف یا حذف مالیات برای سرمایه­ گذاران بخش کشاورزی، موجب توسعه­ی کارآفرینی بخش کشاورزی گردد. M3 10.52547/jea.6.12.139 ER -