دوره 2، شماره 4 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 1-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mardanshahi M M, Roshanfar M A. (2015). Compilation of Agricultural Entrepreneurship Development Strategies among the Agricultural and Natural Resources Graduates . jea. 2(4), 10-1. doi:10.18869/acadpub.jea.2.4.10
مردانشاهی محمد مهدی، روشن‌فر محمدعلی. تدوین راهبردهای توسعه کارآفرینی کشاورزی در بین دانش‌آموختگان رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی 1394; 2 (4) :1-10 10.18869/acadpub.jea.2.4.10

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

امروزه کارآفرینی دانش­آموختگان نقش روزافزونی در حل مشکل بیکاری و توسعه اقتصادی جوامع یافته است. برخورداری دانش­آموختگان از توانمندی و مهارت­های کارآفرینی می­تواند به حل مسأله بیکاری، رونق و توسعه بخش کشاورزی منجر شود. از این‌رو در این تحقیق به بررسی و تحلیل راهبردهای افزایش کارآفرینی دانش‌آموختگان رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی با استفاده از روش پیمایشی و مطالعه میدانی و به کمک مدل راهبردی ماتریس SWOT پرداخته شد. بدین منظور از نظرات 90 کارشناس در سه گروه کارشناسان جهادکشاورزی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی، اعضای هیئت علمی و دانش‌آموختگان رشته­های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری استفاده شد. بر اساس نتایج این تحقیق در محیط درونی ده نقطه قوت و هفت نقطه ضعف و در محیط بیرونی ده فرصت و 14 تهدید شناسایی شد. سپس نتایج نشان داد که کارآفرینی دانش‌آموختگان در محیط درونی دارای قوت نسبی و در محیط بیرونی داری تهدید نسبی است. بنابراین با توجه به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود اجرای راهبردهای محافظه‌کارانه در اولویت قرار دارد. در پایان برخی راهبردها برای توسعه کارآفرینی دانش‌آموختگان کشاورزی پیشنهاد شد.

دریافت: 1396/1/20 | پذیرش: 1396/1/20 | انتشار: 1396/1/20