دوره 8، شماره 16 - ( پاییز و زمستان 1400 )                   جلد 8 شماره 16 صفحات 23-13 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Masoomi E, Rezaei-Moghaddam K. (2021). Factors Affecting Entrepreneurial Opportunity Exploitation in Iran Agriculture Sector. jea. 8(16), 13-23. doi:10.52547/jea.8.16.13
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-260-fa.html
معصومی احسان، رضائی مقدم کورش. عوامل مؤثر بر بهره برداری از فرصت های کارآفرینانه در بخش کشاورزی ایران راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی 1400; 8 (16) :23-13 10.52547/jea.8.16.13

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-260-fa.html


بخش ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده:   (2034 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: فرصت به‌عنوان یک عنصر حیاتی برای درک کارآفرینی در بخش کشاورزی بیان شده است. تشخیص و بهره‌برداری از فرصت‌های کارآفرینانه از مهم‌ترین فرآیندهای تجارت کشاورزی محسوب می‌شوند. با این‌وجود، عوامل مؤثر بر تشخیص فرصت بیشتر از عوامل اثرگذار بر بهره‌برداری از فرصت‌ها مورد توجه قرار گرفته است. بررسی این مفاهیم در بخش کشاورزی کشورهای درحال‌ توسعه، نیز یکی از موضوعاتی است که در پژوهش‌های کارآفرینی نادیده گرفته شده است. هدف این پژوهش پیمایشی، بررسی عوامل مؤثر بر تعداد فرصت‌های بهره‌برداری­شده توسط کارآفرینان کشاورزی ایران بود. این عوامل با یک چشم‌انداز بخشی (با در نظرگرفتن بخش کشاورزی) مورد ملاحظه قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: نمونه آماری این مطالعه را 256 نفر از کارآفرینان کشاورزی تشکیل دادند (721 =N). داده‌ها به‌وسیله پرسشنامه‌ جمع‌آوری شد که روایی صوری آن توسط اساتید دانشگاه شیراز مورد تأیید قرار گرفت و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ اندازه‌گیری شد (0/92 α 0/78). تحلیل داده‌ها به‌وسیله نرم‌افزار R انجام گرفت.
یافته‌ها: یافته­ ها بیانگر اثر مثبت و معنی‌دار متغیرهای شبکه‌های اجتماعی (0/092 =B)، درک محیط کشاورزی (0/099 =B) و همچنین تجربه در زمینه‌ی کشاورزی (0/022 =B) بر تعداد فرصت‌های بهره‌برداری­شده بود. تحصیلات (0/022- =B) دارای اثر منفی و معنی‌دار بر متغیر وابسته بود. بر اساس یافته ها، مردان در بهره‌برداری از فرصت‌های کارآفرینانه موفق‌تر از زنان و کارآفرینان ساکن روستا نیز در بهره‌برداری از فرصت‌های کارآفرینانه موفق‌تر از کارآفرینان شهری بودند.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته­ های این مطالعه، بهبود درک محیط کشاورزی، کسب تجربه، پیوستن به شبکه­ های گسترده در زنجیره کشاورزی، برای کارآفرینان کشاورزی پیشنهاد شد. همچنین، توسعه دانشگاه­ های کارآفرینانه و بهبود تصویر کشاورزی پیشنهادهایی بودند که برای دولت و سایر ذینفعان در حوزه کارآفرینی کشاورزی ارائه شد.
 
متن کامل [PDF 641 kb]   (619 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کارآفرینی در کشاورزی
دریافت: 1399/12/16 | پذیرش: 1400/1/23 | انتشار: 1400/12/14

فهرست منابع
1. Ahmadpour, M. and S.M. Moghimi. 2016. Fundamentals of entrepreneurship. Tehran: Negahe Danesh (In Persian).
2. Ardichvili, A., R. Cardozo and S. Ray. 2003. A theory of entrepreneurial opportunity identification and development. Journal of Business Venturing, 18(1): 105-123. [DOI:10.1016/S0883-9026(01)00068-4]
3. Arenius, P. and D.D. Clercq. 2005. A network-based approach on opportunity recognition. Small Business Economics, 24(3): 249-265. [DOI:10.1007/s11187-005-1988-6]
4. Bates, T. and L. Servon. 2000. Viewing self-employment as a response to lack of suitable opportunities for wage work. National Journal of Sociology, 12(2): 23-55.
5. Bilder, C.R. and T. M. Loughin. 2014. Analysis of categorical data with R. CRC Press. [DOI:10.1201/b17211]
6. Coyle, P., A. Gibb and G. Haskins. 2013. The entrepreneurial university: from concept to action. Oxford: National Centre for Entrepreneurship in Education (NCEE).
7. Crosa, B., H.E. Aldrich and L. Keister. 2002. Is there a wealth affect? Financial and human capital as determinants of business startups. Frontiers of Entrepreneurship Research, Wellesley, MA: Babson College.
8. Culas, R. and M. Mahendrarajah. 2005. Causes of diversification in agriculture over time: evidence from Norwegian farming sector. Paper presented at the 11th International Congress of the European Association of Agricultural Economists, Annals. EAAE, Copenhagen, Denmark.
9. Davidsson, P. and B. Honig. 2003. The role of social and human capital among nascent entrepreneurs. Journal of Business Venturing, 18(3): 301-331. [DOI:10.1016/S0883-9026(02)00097-6]
10. DeTienne, D.R. and G.N. Chandler. 2007. The role of gender in opportunity identification. Entrepreneurship Theory and Practice, 31(3): 365-386. [DOI:10.1111/j.1540-6520.2007.00178.x]
11. Eckhardt, J.T. and S.A. Shane. 2003. Opportunities and entrepreneurship. Journal of Management, 29(3): 333-349. [DOI:10.1177/014920630302900304]
12. Foroughi, A., J. Izaddi and M. Hasannezhad. 2013. Investigation of entrepreneurial characteristics among production units' owners in dairy cattle industry of Razavi Khorasan Province. Journal of Agricultural Economics and Development, 27(1): 25-36 (In Persian).
13. Fuentes, M.D.M., M. Ruiz Arroyo, A.M. Bojica and V. Fernández Pérez. 2010. Prior knowledge and social networks in the exploitation of entrepreneurial opportunities. International Entrepreneurship and Management Journal, 6(4): 481-501. [DOI:10.1007/s11365-010-0136-1]
14. George, N.M., V. Parida, T. Lahti and J. Wincent. 2016. A systematic literature review of entrepreneurial opportunity recognition: insights on influencing factors. International Entrepreneurship and Management Journal, 12(2): 309-350. [DOI:10.1007/s11365-014-0347-y]
15. Gholipor, R., H.A. Aghajani and M.A. Keramati Karimi. 2009. Investigation on the affective factors in opportunity recognition: IT industry. Journal of Entrepreneurship Development, 2(1): 123-158 (In Persian).
16. Greve, A. and J.W. Salaff. 2003. Social networks and entrepreneurship. Entrepreneurship Theory and Practice, 28(1): 1-22. [DOI:10.1111/1540-8520.00029]
17. Habibpour Gatabi, K. and R. Safari Shali. 2011. Comprehensive manual for using SPSS in survey researches. Tehran: Louye and Motefakeran (In Persian).
18. Izadi, B.H., K. Rezaei Moghaddam and A. Asadollahpour. 2016. Influencing factors and obstacles for accomplishing entrepreneurship development in agricultural home-based businesses in villages of Shiraz. Iran Agricultural Extension and Education Journal, 12(1): 39-51 (In Persian).
19. Klyver, K. and T. Schøtt. 2011. How social network structure shapes entrepreneurial intentions. Journal of Global Entrepreneurship Research, 1(1): 3-19.
20. Lafontaine, F. and K.J. White. 1986. Obtaining any Wald statistic you want. Economics Letters, 21(1): 35-40. [DOI:10.1016/0165-1765(86)90117-5]
21. Lee, J.H. and S. Venkataraman. 2006. Aspirations, market offerings, and the pursuit of entrepreneurial opportunities. Journal of Business Venturing, 21(1): 107-123. [DOI:10.1016/j.jbusvent.2005.01.002]
22. Lee, L. and P.K. Wong. 2006. How does an entrepreneur's ability influence the propensity to exploit novel opportunities? The moderating role of personality and environment. MPRA Paper No. 597. Online athttp://mpra.ub.uni-muenchen.de/597/. Posted 26. October 2006/22:38. [DOI:10.1111/j.1440-1789.2006.00761.x]
23. Leis, N., M. Chizari, A. Rezvanfar and E. Abbasi. 2012. Investigation of skills earning and development among agricultural applied-science students in West Azerbaijan Province. Journal of Agricultural Economics and Development, 26(2): 126-133 (In Persian).
24. Masoomi, E. and G.H. Zamani. 2017. The Impacts of demographic characteristics and emotional intelligence on entrepreneurial leadership among Dehyars. Iran Agricultural Extension and Education Journal, 13(1): 33-46 (In Persian).
25. Mazdeh, M.M., S.M. Razavi, R. Hesamamiri, M.R. Zahedi and B. Elahi. 2013. An empirical investigation of entrepreneurship intensity in Iranian state universities. Higher Education, 65(2): 207-226. [DOI:10.1007/s10734-012-9539-y]
26. McElwee, G. 2006. Farmers as entrepreneurs: developing competitive skills. Journal of Developmental Entrepreneurship, 11(3): 187-206. [DOI:10.1142/S1084946706000398]
27. Milter, R.G. 2015. The impetus for change: why entrepreneurial universities will transform the future (while others will cease to exist). In Transformative Perspectives and Processes in Higher Education, Springer International Publishing, 15-30 pp. [DOI:10.1007/978-3-319-09247-8_2]
28. Ministry of Cooperatives, Labour, and Social Welfare. 2017. Guidance for entrepreneurs. Available at http://karafarinanebartar.ir/Pdf/karafarinan_guide.pdf (In Persian).
29. Mohammadi, H. and H. Rouhani. 2015. Application of multinomial probit model in analyzing factors affecting the occupation of graduated students from the University of Agricultural Applied-Science. Journal of Agricultural Economics and Development, 29(2): 116-125 (In Persian).
30. Monfared, N., K. Rezaei Moghaddam and Z. Abkhiz. 2015. Attitudes of the Shiraz University's students toward the establishment of entrepreneurial college. Journal of Entrepreneurship in Agriculture, 2(2): 47-66 (In Persian).
31. Nyström, H. 1993. Creativity and entrepreneurship. Creativity and Innovation Management, 2(4): 237-242. [DOI:10.1111/j.1467-8691.1993.tb00102.x]
32. Ozgen, E. and B.D. Minsky. 2007. Opportunity recognition in rural entrepreneurship in developing countries. International Journal of Entrepreneurship, 11: 49-73.
33. Pineda, P. and J. Celis. 2017. Towards the entrepreneurial university? Market-based reforms and institutional isomorphism in Colombia. Education Policy Analysis Archives, 25(71): 1-35. [DOI:10.14507/epaa.25.2837]
34. Politis, D. 2005. The process of entrepreneurial learning: A conceptual framework. Entrepreneurship Theory and Practice, 29(4): 399-424. [DOI:10.1111/j.1540-6520.2005.00091.x]
35. Karami, O., M. Fatemi, K. Rezaei-Moghaddam and F. Badzaban. 2021. Comparison of marketing activities among the rural women of Omid entrepreneurship fund and agricultural development specialized holding companies in Fars province. Journal of Entrepreneurial Strategies in Agriculture, 7(14): 57-66 (In Persian).
36. Saremi, M. and M. Alizade Sani. 2009. Factors affecting the trend of opportunities recognition among top entrepreneurs. Journal of Entrepreneurship Development, 2(1): 103-122 (In Persian).
37. Schumpeter, J.A. 1934. Theory of economic development. Harvard University Press, Cambridge, MA.
38. Shamsudeen, K., O.Y. Keat and H. Hassan. 2017. Entrepreneurial success within the process of opportunity recognition and exploitation: An expansion of entrepreneurial opportunity recognition model. International Review of Management and Marketing, 7(1): 107-111.
39. Shane, S.A. 2003. A general theory of entrepreneurship: The individual-opportunity nexus. Edward Elgar Publishing, Northampton, MA. [DOI:10.1007/0-387-24519-7_8]
40. Shane, S. and S. Venkataraman. 2000. The promise of entrepreneurship as a field of research. Academy of Management Review, 25(1): 217-226. [DOI:10.5465/amr.2000.2791611]
41. Shepherd, D.A. and D.R. DeTienne. 2005. Prior knowledge, potential financial reward, and opportunity identification. Entrepreneurship Theory and Practice, 29(1): 91-112. [DOI:10.1111/j.1540-6520.2005.00071.x]
42. Statistical Centre of Iran. 2017. Population Information, Available at http:// https://www.amar.org.ir. (In Persian).
43. Stevenson, H. and D. Gumpert. 1985. The heart of entrepreneurship. Harvard Business Review, 63(2): 85-94.
44. Talebi, K. and A. Dehghan. 2013. The effect of human capital on entrepreneurial opportunity recognition (The case of knowledge based firms in Yazd's science and technology park of Eghbal). Iranian Business Management, 5(3): 83-104 (In Persian).
45. Talebi, K., A. Davari and A. Dehghan Najmabaid. 2013. The effect of intellectual capital on entrepreneurial opportunity recognition. Management Studies in Development and Evolution, 23(71): 19-48 (In Persian).
46. Wang, M.C. and S.C. Fang. 2012. The moderating effect of environmental uncertainty on the relationship between network structures and the innovative performance of a new venture. Journal of Business and Industrial Marketing, 27(4): 311-323. [DOI:10.1108/08858621211221689]
47. Yadollahi Farsi, J., G. Hosseininia and M. Asadollahi Shad. 2014. The survey of effective criteria on evaluating entrepreneurial opportunities in the organic food industry. Journal of Entrepreneurship and Agriculture, 1(1): 15-24.
48. Zamani-Miandashti, N., G. Pezeshki-Rad and J. Pariab. 2014. The influence of telecenters on rural life and their success correlates: Lessons from a case study in Iran. Technovation, 34(5): 306-314. [DOI:10.1016/j.technovation.2013.06.011]
49. Zhu, C., L. Blizzard, J. Stankovich, K. Wills and D.W. Hosmer. 2018. Be wary of using Poisson regression to estimate risk and relative risk. Biostatistics and Biometrics Open Access Journal, 4(5): 1-3. [DOI:10.19080/BBOAJ.2018.04.555649]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb