دوره 2، شماره 4 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 53-61 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (4007 مشاهده)

     این پژوهش با هدف کلی بررسی عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی کشاورزی در مناطق روستایی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل تمام کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بود (197N=) که 130 نفر از آنان با استفاده از رابطه کوکران برای مطالعه انتخاب شدند. ابزار اصلی پژوهش پرسش­نامه محقق ساخته­ای بود که روایی آن توسط گروهی از متخصصان و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (91 درصد) تأیید شد. داده­ها با استفاده از نرم­افزر SPSS در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. آمار استنباطی مورد استفاده در این تحقیق آزمون ناپارامتری فریدمن و بررسی میانگین رتبه­ای بود که نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که بین عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی کشاورزی در مناطق روستایی تفاوت معنی­داری از لحاظ آماری وجود دارد؛ به­طوری که از دیدگاه پاسخگویان، عوامل محیطی بالاترین اولویت و عوامل اجتماعی پایین­ترین اولویت از نظر تأثیرگذاری بر توسعه کارآفرینی کشاورزی در مناطق روستایی را داشتند. سایر عوامل به ترتیب اولویت تأثیرگذاری بر توسعه کارآفرینی کشاورزی شامل عوامل روانشناختی، آموزشی و اقتصادی می­باشد. با توجه به اولویت عوامل محیطی،  ایجاد قوانین مناسب و مشوق فعالیت­های کار­آفرینانه کشاورزی و برداشتن موانع موجود مانند مراحل اخذ مجوز و راه­­اندازی کسب و کار کارآفرینانه، گسترش و بهبود امکانات زندگی در روستاها و قرار دادن امکانات وسیع در اختیار روستاییان، می­تواند بستر توسعه کارآفرینی کشاورزی در مناطق روستایی را فراهم کند.

متن کامل [PDF 609 kb]   (1439 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کارآفرینی در کشاورزی
دریافت: 1396/1/20 | پذیرش: 1396/1/20 | انتشار: 1396/1/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.