TY - JOUR JF - sanru-jea JO - jea VL - 8 IS - 15 PY - 2021 Y1 - 2021/7/01 TI - Economic Evaluation of Establishing Edible Mushroom Production Business in Kahrizak Sanatorium of Alborz Province TT - ارزیابی اقتصادی ایجاد کسب و کار تولید قارج خوراکی در آسایشگاه کهریزک استان البرز N2 - توسعه و رونق کسب و کارهای کشاورزی به ­عنوان یک فعالیت کارآفرینی در تسهیل رابطه بین بخش کشاورزی و سایر بخش ­های اقتصادی در راستای اهداف رشد و توسعه اقتصادی کشور یک ضرورت تلقی می ­گردد. اهداف این پژوهش، ارزیابی اقتصادی تولید قارچ خوراکی با استفاده از شاخص ­های سودآوری ارزش حال خالص، نسبت فایده به هزینه، درصد بازده فروش، درصد بازده هزینه­ ای و نرخ بازده داخلی فعالیت بوده است. داده­ های این پژوهش مربوط به ایجاد کسب و کار تولید قارچ خوراکی در آسایشگاه معلولین کهریزک در استان البرز بوده که در سال 1398 به روش اسنادی جمع­آوری گردیده است. نتایج حاکی از آن است که هزینه­های سرمایه ­ای و جاری ایجاد یک سالن 5 تنی برابر 347/8 و 213/7 و جمعا 561/5 میلیون ریال برآورد شد. طی دوره تحلیل ده ­ساله، میانگین درصد بازده فروش و بازده هزینه ­ای در تولید قارچ به­ ترتیب 22/1 و 28/5 درصد برآورد شد. ارزش حال درآمد خالص فعالیت با نرخ تنزیل 18 درصد 60/7 میلیون ریال و شاخص سودآوری نسبت فایده به هزینه 1/04 برآورد شد. نرخ بازده داخلی تولید قارچ خوراکی 23/3 درصد محاسبه گردید که بیشتر از نرخ تنزیل بوده، بنابراین، ایجاد فعالیت مربوطه در استان البرز اقتصادی است. SP - 12 EP - 19 AU - Asadi, Hormoz AU - Yavari, Gholam Reza AU - Girati arani, Laila AU - Ebrahimi Miri, Turan AD - Seed and Plant Improvement Research Institute (SPII), Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran KW - Business KW - Economic analysis KW - Entrepreneurship KW - Mushroom production UR - http://jea.sanru.ac.ir/article-1-242-fa.html DO - 10.52547/jea.8.15.12 ER -