TY - JOUR T1 - Investigating the Challenges and Barriers to Green Entrepreneurship Development from the Perspective of Experts and Beneficiaries Case study: Rural communities of Macron coast TT - بررسی چالش ها و موانع توسعه کارآفرینی سبز از دیدگاه خبرگان و ذینفعان(مطالعه موردی: جوامع روستایی سواحل مکران) JF - sanru-jea JO - sanru-jea VL - 9 IS - 18 UR - http://jea.sanru.ac.ir/article-1-313-fa.html Y1 - 2022 SP - 115 EP - 125 KW - Challenges and obstacles KW - Development KW - Green entrepreneurship KW - Makran beaches KW - Rural communities N2 - چکیده مبسوط مقدمه و هدف: کارآفرینی سبز فرآیند ایجاد دگرگونی در تجارت و زیرساخت­هاست به­ گونه ­ای که بر پایه حفظ محیط­ زیست و رعایت استانداردها، سرمایه­گذاری و توسعه اقتصادی رونق بهتری می ­یابد. هدف از مقاله حاضر بررسی موانع و چالش­های توسعه کارآفرینی سبز از دیدگاه کارشناسان و ذینفعان با استفاده از رویکرد ترکیبی می­ باشد. مواد و روش ­ها: تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی می­ باشد و رویکردی کیفی- کمی دارد. جامعه آماری پژوهش شامل دو گروه است. گروه اول شامل اساتید دانشگاه و کارشناسان مرتبط با موضوع و گروه دوم ذینفعان می باشد. حجم نمونه برای گروه اول پژوهش با استفاده از نمونه­ گیری گلوله برفی یا زنجیره­ای 28 نفر انتخاب گردید و برای گروه دوم بر اساس آمار حاصل 1230 بهره بردار در نواحی روستایی منطقه مورد مطالعه انتخاب شدند که در نهایت به ­صورت روش نمونه­ گیری تصادفی ساده و بر اساس فرمول کوکران 276 نفر تعیین شد. تجزیه و تحلیل داده­ های پژوهش با استفاده از نرم ­افزار SPSS23 انجام گردید. در فاز کیفی تحقیق با استفاده از تکنیک دلفی به استخراج موانع و چالش­های کارآفرینی سبز پرداخته شد. در فاز کمی تحقیق از روش تحلیل عاملی استفاده گردید تا با شناسایی متغیر­های اساسی یا عامل­ها­ تبیین الگوی همبستگی بین متغیر­های مشاهده شده به­دست آید. یافته ها: نتایج در بخش کیفی تحقیق بیانگر آن بود که مهمترین چالش های موجود فراروی توسعه کارآفرینی سبز با استفاده از نظرات خبرگان و کارشناسان استخراج گردید. در بخش کمی با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی در قالب چهار عامل که به­ترتیب شامل عوامل اقتصادی، زیرساختی، ترویجی- آموزشی و اجتماعی - فرهنگی بود که این عوامل 65/62 درصد از واریانس کل را تبیین می­نمایند. نتیجه ­گیری: می­توان با برطرف شدن موانع و چالش­های کارآفرینی ­محیط زیست از جمله موانع اقتصادی، زیر­ساختی، ترویجی- آموزشی و اجتماعی- فرهنگی، شاهد برطرف شدن فقر روستایی، بازتوزیع فرصت­های اشتغال و توسعه روستایی بود. پیشنهاد می­شود به­منظور ارتقاء شاخص­های کارآفرینی سبز عامل ترویجی- آموزشی مورد توجه بیشتری قرار گیرد تا برایند نهایی بهبود یابد. M3 10.52547/jea.9.18.115 ER -