دوره 3، شماره 6 - ( پاییز و زمستان 1395 )                   جلد 3 شماره 6 صفحات 23-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahboobi M R, Avarand A. (2017). Production Inhibitors of Turkmen Handmade Carpet Enterprises in Gonbad Kavoos County . jea. 3(6), 16-23.
محبوبی محمدرضا، آورند آمنه. بازدارنده‌های کسب و کارهای تولید فرش دستباف ترکمن در شهرستان گنبدکاووس راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی 1395; 3 (6) :23-16

گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
فرش دستباف ترکمن به عنوان یکی از منابع مهم درآمدی خانواده­های ترکمن در سال­های گذشته با چالش­های مختلفی مواجه بوده است. این تحقیق با هدف شناسایی بازدارنده­های تولید فرش دستباف ترکمن از دیدگاه بافندگان زن روستایی در شهرستان گنبد کاووس انجام شد. تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی و جامعه آماری کلیه بافندگان فرش ترکمن در دهستان  آق­آباد از بخش مرکزی شهرستان گنبد کاووس به تعداد 120 نفر بودند که 95 نفر از آنان به شیوه تصادفی به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. جمع­­آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه انجام شد و روایی پرسشنامه با استفاده از پانل متخصصان تأیید شد و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ انجام شد و مقدار ضریب 84/0 به دست آمد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد بازدارنده­های تولید فرش دستباف ترکمن به ترتیب اهمیت در 10 عامل بازدارنده­های سیاستی و عملیاتی، فردی، فرهنگی، حمایتی، قانونی و بهداشت فردی، بازاریابی، فنی و انگیزشی، اقتصادی، قیمتی و نهادی و بهداشت شغلی قرار می­گیرند و در حدود 3/66 درصد از واریانس کل بازدارنده­های تولید فرش را تبیین می­کنند.
دریافت: 1396/10/10 | پذیرش: 1396/10/10 | انتشار: 1396/10/10