دوره ۵، شماره ۹ - ( بهار و تابستان ۱۳۹۷ )                   جلد ۵ شماره ۹ صفحات ۵۰-۳۸ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

miri M, Sharifzadeh M S, Abdollahzadeh G, Abedi Sarvestani A. (2018). Strawberry Supply Chain Analysis in Ramiyan County, Golestan Province. J Entrepreneurial Strategies Agric. 5(9), 38-50. doi:10.29252/jea.5.9.38
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-162-fa.html
میری مرضیه، شریف زاده محمد شریف، عبدالله زاده غلامحسین، عابدی سروستانی احمد. تحلیل زنجیره‎ی عرضه‎ی توت‎فرنگی در شهرستان رامیان، استان گلستان راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی ۱۳۹۷; ۵ (۹) :۵۰-۳۸ ۱۰,۲۹۲۵۲/jea.۵.۹.۳۸

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-۱-۱۶۲-fa.html


۱- کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی
۲- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (۴۰۴۶ مشاهده)
 این تحقیق با هدف تحلیل زنجیره عرضه توت­ فرنگی در شهرستان رامیان انجام شد. جامعه آماری تحقیق دربرگیرنده تمام کشاورزان توت ­فرنگی کار شهرستان رامیان (N=1100) و طبق جدول نمونه­ گیری کرجسی و مورگان، حجم نمونه 289 نفر به روش نمونه‌ گیری تصادفی ساده انجام شد. روایی صوری و محتوایی ابزار تحقیق (پرسشنامه محقق‌ساخته) بر اساس نظر گروهی از خبرگان (شامل اعضای هیأت علمی دانشگاه و مروجان کشاورزی منطقه) تأمین شد. برای افزایش روایی ابزار برخی گویه­ ها حذف یا ادغام شدند و پایایی آن نیز از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ بین 72/0 تا 90/0 تأیید شد. این تحقیق از روش ­شناسی آمیخته (mixed methods) بهره گرفته است. مرحله اول به صورت کیفی و مرحله دوم به صورت کمی به انجام رسید. از یافته ­های مرحله اول، برای تشریح مسئله و کلیات طرح تحقیق و نیز توسعه ابزار تحقیق در مرحله دوم استفاده شد. نتایج رتبه ­بندی گویه ها نشان داد که «نوبرانه بودن توت‌فرنگی و جزو اولین میوه ­های بهاری بودن» به عنوان نقطه قوت، «نبود پوشش بیمه­ ای برای کشت توت­ فرنگی» به عنوان نقطه ضعف، «شایع بودن آفات و بیماری‌های قارچی گسترده در منطقه به دلیل رطوبت بالا» به عنوان تهدید و «امکان ایجاد صنایع جانبی و توسعه کارآفرینی در فرآیند تولید و فرآوری توت­ فرنگی (مربا، مارمالاد و ..)» به عنوان فرصت­ دارای بالاترین اولویت هستند. مجموع امتیاز عوامل داخلی (17مورد نقاط قوت و 24مورد نقطه ضعف) به ترتیب 986/3 و 905/3 و مجموع امتیاز عوامل خارجی (21 مورد تهدید و 24 مورد فرصت­) به ترتیب 683/3 و 975/3 می­ باشد. با توجه به نتایج به دست آمده راهبردهای توسعه زنجیره عرضه به راهبردهای تدافعی نزدیک است. با استفاده از رهیافت گروه کانونی مجموعه‌ای از سیاست‌ها برای هر راهبرد معرفی شد. با توجه به نتایج مطالعه می ­توان­ ترویج ارقام پربازده و بازارپسندتر توسط توت­ فرنگی­ کاران منطقه، ترغیب سرمایه ­گذاری به منظور توسعه صنایع فرآوری و تبدیلی توت­ فرنگی در منطقه و همچنین ایجاد و فعال کردن اتحادیه تعاونی­ های توت ­فرنگی‌کاران را پیشنهاد کرد.
متن کامل [PDF 1101 kb]   (۱۶۲۶ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش و ترویج کشاورزی
دریافت: 1397/8/7 | پذیرش: 1397/11/14

فهرست منابع
1. Aghajani, H.A. and K. Ravanestan. 2014. Investigating the effect of provision components on supply chain management on organizational performance indicators by structural equation modeling (Case study: Automotive electronics industry of Iran). Industrial Management, 6(2): 230-209 (In Persian).
2. ‌Ahmadi, F. 2011. Evaluation of cotton supply chain performance in Golestan province using Swot method. Master's thesis, Faculty of Basic Sciences and Agriculture, Payame Noor University (In Persian).
3. Ahumada, J. and R. Villalobos. 2009. Application of planning models in the agri-food supply chain: A review. European Journal of Operational Research, 195(1): 1-20. [DOI:10.1016/j.ejor.2008.02.014]
4. Amiri, H. 2008. Investigating the competitiveness of saffron supply chain with emphasis exchange cost economic approach. Report on research project. Tehran: Research Institute for Human and Social Sciences (In Persian).
5. Amin Naseri, M.R., M. Moradi and S.A. Malihei. 2008. Macro-architecture of Iranian tea supply. Commercial Research Journal, 12(46): 143-119 (In Persian).
6. ‌Chopra, S. and P. Mendl. 2001. Supply chain management. Upper Saddle River, NJ, Prentice-Hall, Inc, 33-37.
7. David, F.R. 2010. Strategic Management, translation by Ali Parsaeean and Seyyed Mohammad Arabi. Tehran: Publication of the Office of Cultural Research.
8. Faraji, M. and M.A. Dabbagh Maneshe. 2006. Investigating the causes of impacting on the moldability of supply chain of silk production and processing Industry in order to identify problem and provide appropriate solutions. Goljam, Journal of the Iranian Carpet Association, (67): 79-106 (In Persian).
9. Getachew, D.W., L. Zemedu and A. Wassie. 2016. Mushroom value chain analysis in Addis Ababa, Ethiopia. Journal of Agricultural Extension and Rural Development, 8(8): 130-140. [DOI:10.5897/JAERD2016.0771]
10. Golkar, C. 2006.The application of swot technique for application in urban design. Seif Scientific Research Journal (41): 1-21 (In Persian).
11. Harrison, J.S. and C.H. St. John . 2002. Foundations in Strategic Management, (2nd ed.), Cincinnati: South Western Publishing Company. 234 pp.
12. Hosseini, S.M. and N. Sheikhi. 2011. Explaining the strategic role of supply chain management operations to improve company performance (Case Study of Iran's Food Industry). Strategic Management Studies, (10): 60-35 (In Persian).
13. Humphrey, J. 2015. Shaping Value Chains for Development: Global Value Chains in Agribusiness, GTZ, Eschborn pub, Germany. 186 pp.
14. Jadav, K.S., A.K. Leua and V.B. Darji. 2011. Economic analysis of supply chain of fresh potato in middle Gujarat. Indian Journal of Agricultural Research, 45(4): 266-274.
15. Khaledi, M. and A. Amjadi. 2009. Importance and application of supply chain management in the agricultural and related Industries. Article presented to the 7th Biennial Conference on Agricultural Economics, Tehran, Karaj, 13 pp (In Persian).
16. ‌Khaledi, M., S. Lotfi and G.R. Yavari. 2013. Investigating the performance of onion supply chain in East Azarbaijan Province. Commercial Reviews, 11(58): 79-68 (In Persian).
17. Lei, D., R. Wang, T. Dong and Mu. Weisong. 2016. Assessing the table grape supply chain performance in China - a value chain analysis perspective. British Food Journal, 118(5): 1129-1145. [DOI:10.1108/BFJ-09-2015-0310]
18. Marsden, Terry, Jo Banks, Gillian Bristow. 2000. Food Supply Chain Approaches: Exploring their Role in Rural Development. Sociologia Ruralis, 40(4): 424-438. [DOI:10.1111/1467-9523.00158]
19. Negi, S. and N. Anand. 2015. Issues and challenges in the supply chain of fruits and vegetables sector in India: A Review. International Journal of Managing Value and Supply Chains, 6(2): 47-62. [DOI:10.5121/ijmvsc.2015.6205]
20. Paraj, H. 2011. Study of soybean supply chain performance in Golestan Province. Master's thesis, Faculty of Agriculture, Payame Noor University (In Persian).
21. Porter, M.E. 1985. Competitive advantage. The Free Press.
22. Puryoosof, A. and M. Saghafi. 2017. Value chain development strategies in production cooperatives (studied by South Cooperative South Khorasan). Supply Chain Management, 19(55): 65-49 (In Persian).
23. Pye-Smith, C. 2013. Policy Pointer: Value Chains for transforming smallholder. Wageningen, Netherlands: CTA. 15-19 pp.
24. Rahman Seresht, H. and A. Afsar. 2008. The effect of information sharing on competitive strategies and supply chainperformance. Information Technology Management, 1(1): 48-37 (In Persian).
25. Rahmani, D. and M. Taherkhani. 2006. An analysis of the specialization of cropping pattern and its role in rural development. Case Study: strawberry cultivation in Javaroud region of Marivan . Human Sciences MODARES, 10(1): 102-81 (In Persian).
26. Rastegari, H. and M. Nouripour. 2012. Analysis of the influence of information and communication technology on the supply chain of agricultural products (Case study: central part of Falavarjan city). Agricultural Promotion and Education Research, 34(2): 34-21 (In Persian).
27. Reddy, G.P., M.R.K. Murthy and P.C. Meena. 2010. Value chains and retailing of fresh vegetables and fruits, andhra pradesh. Agricultural Economics Research Review, 23: 455-460.
28. Rieple, A. and S. Rajbir. 2010. A value chain analysis of the organic cotton industry: The case of UK retailers and Indian suppliers. Ecological Economics, 69(11): 2292-2302. [DOI:10.1016/j.ecolecon.2010.06.025]
29. Shahibandarzadeh, H., G.R. Jamali. and F. Shafiei. 2013. An analytical approach in identifying factors affecting supply chain risk in dairy industry. Supply Chain Management, 15(42): 53-42 (In Persian).
30. Vroegindewey, R. and J. Hodbod. 2018. Resilience of Agricultural Value Chains in Developing Country Contexts: A Framework and Assessment Approach. Sustainability (10): 916: 1-18. [DOI:10.3390/su10040916]
31. Waldron, S., C. Brown. and A.M. Komarek. 2014. The Chinese Cashmere Industry: A Global Value Chain Analysis. Development Policy Review, (32): 589-610. [DOI:10.1111/dpr.12074]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by: Yektaweb