دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1399 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 114-126 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami H, Ghasemi J, Afzali Goroh A. The Analysis of Agricultural Students' Employability: A case from Agriculture and Natural Resources University College, University of Tehran. jea. 2020; 7 (13) :114-126
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-228-fa.html
غلامی حسام الدین، قاسمی جواد، افضلی گروه امیر. تحلیل اشتغال‌پذیری دانشجویان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران. راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی. 1399; 7 (13) :114-126

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-228-fa.html


موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
چکیده:   (201 مشاهده)
تحولات سال‌های گذشته در بازار کار دانش‌آموختگان کشاورزی ضرورت توجه­ دانشکده‌های کشاورزی به اشتغال‌پذیری را بیش از پیش برجسته کرده است. بنابراین، این پژوهش با هدف اندازه‌گیری میزان اشتغال‌پذیری دانشجویان کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (715 N=) و همچنین بررسی روابط برخی از متغیرها با اشتغال‌پذیری آنان انجام شد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 190 نفر برآورد شد که از طریق روش نمونه‏ گیری تصادفی طبقه ‏ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها، پرسشنامه‌ای در میان نمونه توزیع شد. روایی صوری پرسشنامه به‌وسیله ­ی پنلی از متخصصان و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ بررسی شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند. بر اساس یافته‌ها، میانگین کل مهارت‌های اشتغال‌پذیری دانشجویان رشته‌های کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران 3/3 از 5 بود که می‌توان گفت اندکی از متوسط بیشتر است. بیشترین ضعف دانشجویان در مؤلفه‌های تجربه­ ی کار و زندگی (میانگین 72/2) و  دانش و مهارت تخصصی رشته ی تحصیلی (81/2) بود. همچنین، متغیرهای اهمیت ادراک­شده توسعه­ ی مهارت‏های اشتغال‏ پذیری، سابقه ­ی کار کشاورزی، علاقه به رشته­ تحصیلی، سابقه‌ی کار غیرکشاورزی و واگذاری مسئولیت در دوران کودکی از سوی خانواده با میزان اشتغال‌پذیری دانشجویان همبستگی معنی‌داری داشت. در دانشجویان پسر، نمره ی‌ کل اشتغال‌پذیری و همه­ ی مؤلفه‌های آن (دانش و مهارت تخصصی، مهارت‏های عمومی، تجربه، یادگیری توسعه‌ی شغلی و هوش هیجانی) بیشتر از دانشجویان دختر بود. همچنین، تفاوت بین میانگین کل اشتغال‌پذیری دانشجویان دختر و پسر و همه­ ی مؤلفه‌های آن به‌جز مهارت‏های عمومی و هوش هیجانی معنی­ دار بود. در نهایت، بر اساس یافته‌های این پژوهش توصیه می‌شود مباحث اشتغال‌پذیری در دانشکده‌های کشاورزی مورد توجه قرار گیرد و این برنامه‌ها حتی‌الامکان با توجه ویژه نسبت به دانشجویان دختر انجام گیرد.
متن کامل [PDF 3887 kb]   (42 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کارآفرینی در کشاورزی
دریافت: 1399/4/1 | پذیرش: 1399/4/18 | انتشار: 1399/6/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb