دوره 8، شماره 15 - ( بهار و تابستان 1400 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi S A, Abdollahzadeh G H, Sharifzadeh M S. (2021). An Investigation of Factors Effecting on Greenhouse Business Resilience in Golestan Province. jea. 8(15), 1-11. doi:10.52547/jea.8.15.1
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-239-fa.html
موسوی سیده عطیه، عبداله زاده غلامحسین، شریف زاده محمد شریف. وبررسی عوامل مؤثر بر تاب آوری کسب وکارهای گلخانه ای در استان گلستان راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی 1400; 8 (15) :11-1 10.52547/jea.8.15.1

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-239-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (2785 مشاهده)
با توجه به روند رو به توسعه راه ­اندازی کسب وکارهای گلخانه ­ای در استان گلستان،  بررسی عوامل مؤثر تاب ­آوری این کسب وکارها اهمیت زیادی دارد. هدف این تحقیق،  شناخت عوامل مؤثر بر تاب­ آوری کسب و کارهای گلخانه ­ای در استان گلستان است. به ­این­ منظور، از روش تحقیق پیمایشی جهت گردآوری اطلاعات مورد نیاز استفاده شد. جامعه­ ی هدف،کلیه ­ی مالکان کسب ­وکارهای گلخانه­ ای در سطح استان گلستان به تعداد 542 نفر بود. نمونه­ ها به­ روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله ­ای از 7 شهرستان انتخاب شدند و اطلاعات از طریق 221 پرسشنامه جمع‌آوری شد. روایی پرسشنامه با نظر متخصصان و پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ ارزیابی و تأیید شد. از روش تحلیل عاملی اکتشافی به­ منظور شناخت عوامل مؤثر بر تاب‌آوری کسب­ وکارهای گلخانه‌ای استفاده شد. نتایج نشان داد که پنج عامل توان تصمیم­ گیری و برنامه ­ریزی، امید به آینده، حمایت­های نهادی، امنیت شغلی و فرصت ­طلبی و رقابت ­پذیری در مجموع 76/47 درصد کل واریانس عوامل مؤثر بر تاب ­آوری کسب­ وکارهای گلخانه ­ای را تبیین می­ کردند. نتایج آزمون­های مقایسه­ ای (من­وایتنی و کروسکال والیس) نشان داد که سطح تاب ­آوری در بین پاسخگویان مرد، افراد غیربومی و افراد وابسته به بازار محلی برای تأمین نهاده بیشتر است. به ­طور کلی، عوامل استخراج در این تحقیق چارچوبی کلیدی فراهم می­ کند که می ­تواند نقش عوامل درونی مانند مهارت­ های مدیریتی و کارآفرینانه با عوامل بیرونی مانند حمایت­های نهادی و امنیت شغلی را در بهبود تاب­ آوری تلفیق کند تا در سیاست­ گذاری ارتقای تاب ­آوری کسب­ وکار مورد استفاده قرار گیرد.     
 
متن کامل [PDF 1378 kb]   (776 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کارآفرینی در کشاورزی
دریافت: 1399/8/6 | پذیرش: 1399/10/29 | انتشار: 1400/5/26

فهرست منابع
1. AJOGP (Agricultural Jihad Organization of Golestan Province). 1398. Agricultural Database.
2. Amann, B. and J. Jaussaud. 2012. Family and non-family business resilience in an economic downturn. Asia Pacific business review, 18(2): 203-223.‌ [DOI:10.1080/13602381.2010.537057]
3. Anabestani, A., M. Javanshiri, H. Mahmoudi and M. Darban Astaneh. 2018. Spatial Analysis of Villagers' Resilience Against Environmental Hazards (A Case Study of Central District of Faruj County). JSAEH, 5(1): 17-38. [DOI:10.29252/jsaeh.5.1.17]
4. Asadi, A., S. Hoseini, G. Abdollahzadeh and A. Gharaghani. 2009. An Investigation of the Inhibitory Factors in the Way of Greenhouse Cultivation Development (Case Study: Isfahan Province). Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 40(1): 95-105.
5. Ayala, J.C. and G. Manzano. 2014. The resilience of the entrepreneur. Influence on the success of the business. A longitudinal analysis. Journal of Economic Psychology, 42: 126-135.‌ [DOI:10.1016/j.joep.2014.02.004]
6. Badzaban, F., K. Rezaei-Moghaddam and M. Fatemi. 2020. Entrepreneurship in Small and Medium-sized Enterprises of Rural Women of Fars Province: Application of Lifespan Resilience Scale-Business (LRS-B). Jea, 7(13): 12-23.
7. Biggs, D., C.M. Hall and N. Stoeckl. 2012. The resilience of formal and informal tourism enterprises to disasters: reef tourism in Phuket, Thailand. Journal of Sustainable Tourism, 20(5): 645-665.‌ [DOI:10.1080/09669582.2011.630080]
8. Chitsazan, H., A. Davari and M. Jalali. 2018. Assessing Factors Affecting Small and Medium Enterprises' Resilience Capacity (A study of Automotive Suppliers). Journal of Entrepreneurship Development, 11(3): 421-440.
9. Connor, K.M. and J.R. Davidson. 2003. Development of a new resilience scale: The Connor‐Davidson resilience scale (CD‐RISC). Depression and Anxiety, 18(2): 76-82.‌ [DOI:10.1002/da.10113]
10. Dahles, H. and T.P. Susilowati. 2015. Business resilience in times of growth and crisis. Annals of Tourism Research, 51: 34-50.‌ [DOI:10.1016/j.annals.2015.01.002]
11. Danes, S.M., J. Lee, S. Amarapurkar, K. Stafford, G. Haynes and K.E. Brewton. 2009. Determinants of family business resilience after a natural disaster by gender of business owner. Journal of Developmental Entrepreneurship, 14(04): 333-354.‌ [DOI:10.1142/S1084946709001351]
12. Ebrahimi, S.A., D. Fiz and H. Ghitkaran. 2017. Comprehensive analysis of factors affecting the organizational resilience of SMEs. ORMR, 7(3): 37-58.
13. Heong, K.L., M.M. Escalada and V. Mai. 1994. An analysis of insecticide use in rice: case studies in the Philippines and Vietnam. International Journal of Pest Management, 40(2): 173-178. [DOI:10.1080/09670879409371878]
14. Kalantari, K. 2002. Regional planning and development, theories and techniques. Khoshbin publication. Tehran. ‌
15. Ko, T.G. 2005. Development of a tourism sustainability assessment procedure: a conceptual approach. Tourism management, 26(3): 431-445.‌ [DOI:10.1016/j.tourman.2003.12.003]
16. Leis, N., M. Chizari and K. Naderi Mahdei. 2010. The impact of entrepreneurship on the economics of the greenhouse production. JSPI, 1(3): 1-9.
17. Ngin, C., C. Chhom and A. Neef. 2020. Climate change impacts and disaster resilience among micro businesses in the tourism and hospitality sector: The case of Kratie, Cambodia. Environmental Research, 109557.‌ [DOI:10.1016/j.envres.2020.109557]
18. Omid, M. and A. Shafaei. 2005. Computer control of greenhouse environmental conditions: Part 1- System design and implementation. Irrigation and Drainage Structures Engineering Research, 6(2): 1-20.
19. Pal, R., H. Torstensson and H. Mattila. 2014. Antecedents of organizational resilience in economic crises-an empirical study of Swedish textile and clothing SMEs. International Journal of Production Economics, 147: 410-428.‌ [DOI:10.1016/j.ijpe.2013.02.031]
20. Patterson, J. and R.W. Blum. 1996. Risk and resilience among children and youth with disabilities. Archives of pediatrics & adolescent medicine, 150(7): 692-698.‌ [DOI:10.1001/archpedi.1996.02170320038006]
21. Rahmati, M.H., P. Pashaee, F. Pashaee, A. Rezaeiasl and A.M. Razdari. 2012. Determination of energy consumption to produce tomato in the greenhouses of Kermanshah province. Journal of Plant Production, 19(2): 17-33.
22. Roggio, P. 2011. A study of resilience in West Australian small business owners.‌ Thesis, Edith Cowan University, 2-54.
23. Sadeghloo, T., H. Mahmoudi and F. Jafari. 2017. Analysis of tourism enterprise resilience in rural areas (Case study: Mashhad's infiltration zone). Journal of Space Economics and Rural Development, 6: 22-1.
24. Schwarz, I. and P. McRae Williams. 2009. Water reform and the resilience of small business people in drought-affected agricultural communities. Rural Society, 19(3): 199-210.‌ [DOI:10.5172/rsj.19.3.199]
25. Steiner, A. and J. Cleary. 2014. What are the features of resilient businesses? Exploring the perception of rural entrepreneurs. Journal of Rural and Community Development, 9(3): 1-20.‌
26. Stephenson, A., E. Seville, J. Vargo and D. Roger. 2010. Benchmark Resilience: A study of the resilience of organisations in the Auckland Region.‌ Resilient Organizations Research Programme, 8: 7-39.
27. Sullivan-Taylor, B. and L. Branicki. 2011. Creating resilient SMEs: Why one size might not fit all. International Journal of Production Research, 49(18): 5565-5579.‌ [DOI:10.1080/00207543.2011.563837]
28. Varmazyari, H. and B. Imani. 2017. Analyzing resilience of rural businesses in Malekan County. Journal of Entrepreneurship Development, 10(1): 181-200.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb