بهار و تابستان                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (88 مشاهده)
    با توجه به روند رو به توسعه راه ­اندازی کسب وکارهای گلخانه ­ای در استان گلستان بررسی عوامل مؤثر تاب­آوری این کسب وکارها اهمیت زیادی دارد. هدف این تحقیق  شناخت عوامل مؤثر بر تاب­آوری کسب و کارهای گلخانه ­ای در استان گلستان است. به ­این­ منظور از روش تحقیق پیمایشی جهت گردآوری اطلاعات مورد نیاز استفاده شد. جامعه­ ی هدف کلیه ­ی مالکان کسب­ وکارهای گلخانه­ ای در سطح استان گلستان به تعداد 542 نفر بود. نمونه­ ها به­ روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله ­ای از 7 شهرستان انتخاب شدند و اطلاعات از طریق 221 پرسشنامه جمع‌آوری شد. روایی پرسشنامه با نظر متخصصان و پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ ارزیابی و تأیید شد. از روش تحلیل عاملی اکتشافی به­ منظور شناخت عوامل مؤثر بر تاب‌آوری کسب­ وکارهای گلخانه‌ای استفاده شد. نتایج نشان داد که پنج عامل توان تصمیم­ گیری و برنامه ریزی، امید به آینده، حمایت­های نهادی، امنیت شغلی و فرصت ­طلبی و رقابت ­پذیری در مجموع 76/47 درصد کل واریانس عوامل مؤثر بر تاب­آوری کسب­وکارهای گلخانه­ای را تبیین می­کردند. نتایج آزمون­های مقایسه ­ای (من­وایتنی و کروسکال والیس) نشان داد که سطح تاب­آوری در بین پاسخگویان مرد، افراد غیربومی و افراد وابسته به بازار محلی برای تأمین نهاده بیشتر است. به­طور کلی عوامل استخراج در این تحقیق چارچوبی کلیدی فراهم می ­کند که می­تواند نقش عوامل درونی مانند مهارت­های مدیریتی و کارآفرینانه با عوامل بیرونی مانند حمایت­های نهادی و امنیت شغلی را در بهبود تاب ­آوری تلفیق کند تا در سیاست­ گزاری ارتقای تاب­ آوری کسب­ وکار مورد استفاده قرار گیرد.     
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کارآفرینی در کشاورزی
دریافت: 1399/8/6 | پذیرش: 1399/10/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb