بهار و تابستان                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده:   (101 مشاهده)
توسعه و رونق کسب و کارهای کشاورزی به عنوان یک فعالیت کارآفرینی در تسهیل رابطه بین بخش کشاورزی و سایر بخش­های اقتصادی در راستای اهداف رشد و توسعه اقتصادی کشور یک ضرورت تلقی می­گردد. اهداف این پژوهش، ارزیابی اقتصادی تولید قارچ خوراکی با استفاده از شاخص­های سودآوری ارزش حال خالص، نسبت فایده به هزینه، درصد بازده فروش، درصد بازده هزینه­ای و نرخ بازده داخلی فعالیت بوده است. داده­های این پژوهش مربوط به ایجاد کسب و کار تولید قارچ خوراکی در آسایشگاه معلولین کهریزک در استان البرز بوده که در سال 1398 به روش اسنادی جمع­آوری گردیده است. نتایج حاکی از آن است که هزینه­های سرمایه­ای و جاری ایجاد یک سالن 5 تنی برابر 347/8 و 213/7  و جمعا 561/5 میلیون ریال برآورد شد. طی دوره تحلیل ده­ساله، میانگین درصد بازده فروش و بازده هزینه­ای در تولید قارچ به ترتیب 22/1 و 28/5 درصد برآورد شد. ارزش حال درآمد خالص فعالیت با نرخ تنزیل 18 درصد 60/7 میلیون ریال و شاخص سودآوری نسبت فایده به هزینه  1/04 برآورد شد. نرخ بازده داخلی تولید قارچ خوراکی 23/3 درصد محاسبه گردید که بیشتر از  نرخ تنزیل بوده، بنابراین، ایجاد فعالیت مربوطه در استان البرز اقتصادی است.
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: کارآفرینی در کشاورزی
دریافت: 1399/9/29 | پذیرش: 1400/2/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb