دوره 8، شماره 15 - ( بهار و تابستان 1400 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 19-12 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadi H, Yavari G R, Girati arani L, Ebrahimi Miri T. (2021). Economic Evaluation of Establishing Edible Mushroom Production Business in Kahrizak Sanatorium of Alborz Province. jea. 8(15), 12-19. doi:10.52547/jea.8.15.12
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-242-fa.html
اسدی هرمز، یاوری غلامرضا، غیرتی آرانی لیلا، ابراهیمی میری توران. ارزیابی اقتصادی ایجاد کسب و کار تولید قارج خوراکی در آسایشگاه کهریزک استان البرز راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی 1400; 8 (15) :19-12 10.52547/jea.8.15.12

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-242-fa.html


موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده:   (2466 مشاهده)
توسعه و رونق کسب و کارهای کشاورزی به ­عنوان یک فعالیت کارآفرینی در تسهیل رابطه بین بخش کشاورزی و سایر بخش ­های اقتصادی در راستای اهداف رشد و توسعه اقتصادی کشور یک ضرورت تلقی می ­گردد. اهداف این پژوهش، ارزیابی اقتصادی تولید قارچ خوراکی با استفاده از شاخص ­های سودآوری ارزش حال خالص، نسبت فایده به هزینه، درصد بازده فروش، درصد بازده هزینه­ ای و نرخ بازده داخلی فعالیت بوده است. داده­ های این پژوهش مربوط به ایجاد کسب و کار تولید قارچ خوراکی در آسایشگاه معلولین کهریزک در استان البرز بوده که در سال 1398 به روش اسنادی جمع­آوری گردیده است. نتایج حاکی از آن است که هزینه­های سرمایه ­ای و جاری ایجاد یک سالن 5 تنی برابر 347/8 و 213/7  و جمعا 561/5 میلیون ریال برآورد شد. طی دوره تحلیل ده ­ساله، میانگین درصد بازده فروش و بازده هزینه ­ای در تولید قارچ به­ ترتیب 22/1 و 28/5 درصد برآورد شد. ارزش حال درآمد خالص فعالیت با نرخ تنزیل 18 درصد 60/7 میلیون ریال و شاخص سودآوری نسبت فایده به هزینه  1/04 برآورد شد. نرخ بازده داخلی تولید قارچ خوراکی 23/3 درصد محاسبه گردید که بیشتر از  نرخ تنزیل بوده، بنابراین، ایجاد فعالیت مربوطه در استان البرز اقتصادی است.
متن کامل [PDF 910 kb]   (567 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: کارآفرینی در کشاورزی
دریافت: 1399/9/29 | پذیرش: 1400/2/15 | انتشار: 1400/5/26

فهرست منابع
1. Asif, M.R. 2019. Entrepreneurship and business creation in the world of Mushroom. Abstracts of the 4th Iranian Congress of Mycology. September 4th to 6th. Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Sari, 2 pp (In Persian).
2. Ahmadi, K., H.R. Ebadzadeh, F. Hatami, R. Hassanpour and H. Abdolshah. 2019. Agricultural Statistics of 1397. Volume 3, Horticultural Products, Information and Communication Technology Center Publications, Deputy of Planning and Economy, Ministry of Jihad Agriculture, 159 pp (In Persian).
3. Anonymous. 2020. Meteorological information. General Meteorological Department of Alborz Province. Meteorological Organization. Electronic Meteorological Quarterly, 20 pp (In Persian).
4. Chitra, K., R. Venkatesh, K. Dhanalakshmi, P.T. Sharavanan, C. Bali Sasikumar and K. Karthikeyani Vijayakumari. 2018. Production and economic analysis of Oyster Mushroom (Pleurotus Florida). International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences, 7(09): 379-383. [DOI:10.20546/ijcmas.2018.709.046]
5. Chang, S.T. and P.G. Miles.1991. Recent trend in world production of the cultivated edible mushroom. The Mushroom Journal, 503: 15-18.
6. Eslamizadeh, R. and A. Eslamizadeh. 2015. Growing edible mushrooms in Iran and the world, the status of the production process and comparing the position of Iran with other mushroom producing countries in the world. Abstracts of the Second Iranian Congress of Mycology. September 1st to 3rd. Campus of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj (In Persian).
7. Ferchak, J.D. and J. Croucher. 1993. Prospect and problem in commercialization of small-scale mushroom production in South and Southeast Asia. Appropriate Technology International Journal, Washington, D.C, USA.
8. Hinds, M.C. 1993. A strike agitates mushroom country. New Yourk Times 23, may.
9. Khoshnoodifar, Z., A. Pirmoradi and A. Mirzaei. 2009. Factors influencing the success of small and medium-sized enterprises with high returns in the agricultural sector in Farmahin city. Proceedings of the Third Congress of Agricultural Extension and Education, March 2nd. Mashhad, 1-13 (In Persian).
10. Kharbikar, H.L., K.K. Mishra, N. Chandra, M.L. Roy, P. Joshi, G.A. Atheequlla and R. Jethi. 2010. Economic impact of mushroom production and value addition on marginal farmers of Almora district of Uttarakhand in India. ICAR-Vivekananda Porvatiya Krishi, Almora, Uttarakhand, India.
11. Kalac, P. 2009. Chemical composition and nutritional value of European species of wild growing mushrooms, A Review Food Chemistry, 113(1): 9-16. [DOI:10.1016/j.foodchem.2008.07.077]
12. Mahboubi, M.R. 2016. Investigating Barriers to the Development of Edible Mushroom Production Businesses in Rural Areas of Golestan Province. Journal of Entrepreneurship in Agriculture, 3(4): 103-117 (In Persian).
13. Monjezi, N. 2020. Identifying and prioritizing entrepreneurship development strategies in the agricultural sector of Khuzestan province. Journal of Entrepreneurial Strategies in Agriculture, 6(12): 1-9 (In Persian).
14. Noorbakhsh, M.R. 2007. Food industry news network in Iran. Fruits and Vegetables Branch.
15. Obschonka, M., S.K. Rainer and S.E. Rodermand. 2010. Entrepreneurial intention as developmental outcome. Journal Vocational Behavior, 77(1): 63-72. [DOI:10.1016/j.jvb.2010.02.008]
16. Rostami, F., M. Idris Allahvisi and B. Reyhanifar. 2014. Challenges and bottlenecks in the development of edible mushroom cultivation: A case study of Kermanshah province. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 45(3): 482-467 (In Persian).
17. Rahbar, A.H. and M. Saeedi. 2019. Feasibility study of establishing a button mushroom breeding business: A case study of Zia Abad section of Qazvin province. Journal of Entrepreneurship in Agriculture, 6(1): 17-36 (In Persian).
18. Soltani, G.R. 2007. Engineering economics. Publishing of Shiraz University, 306 pp.
19. Saleh, A., A. Saeedi and S. Yazdani. 2008. Factors Affecting the Profitability of Mushroom Production Units: A Case Study of Tehran Province. Journal of Pajouhesh and Sazandegi, 80: 61-53 (In Persian).
20. Yadollahi Farsi, J., G. Hosseininia and M. Asadollahi Shad. 2014. The survey of effective criteria on evaluating entrepreneurial opportunities in the organic food industry. Journal of Entrepreneurial Strategies in Agriculture, 1(1): 15-24 (In Persian).

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb