دوره 8، شماره 15 - ( بهار و تابستان 1400 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 75-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bakhsham M, karimi H, hosseinpour M. The Impact of IoT Technological Applications on the Development of Dynamic Capabilities in Agricultural Knowledge-Based Companies. jea. 2021; 8 (15) :67-75
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-255-fa.html
بخشم میلاد، کریمی حسین، حسین پور مهدی. تأثیر کاربردهای فناورانه اینترنت اشیاء بر توسعه قابلیت‌های پویا در شرکت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی. راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی. 1400; 8 (15) :75-67

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-255-fa.html


گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (680 مشاهده)
امروزه انقلاب دیجیتالی همه رفتارها و سبک زندگی را در جوانب مختلف تحت تأثیر قرار داده است و این تأثیر توجه عموم جوامع و کسب‌وکارها را نسبت به این موضوع به دنبال داشته است. هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر کاربردهای فناورانه اینترنت اشیاء در توسعه قابلیت‌های پویا در شرکت­های دانش ­بنیان بخش کشاورزی شهر کرمانشاه می‌باشد. پژوهش حاضر از نظر نوع، کمی و از نظر هدف کاربردی است و به لحاظ گردآوری اطلاعات، توصیفی- همبستگی است. با توجه به گزارش کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت­های دانش بنیان جامعه آماری پژوهش شامل 59 مدیر شرکت دانش‌بنیان بخش کشاورزی استان کرمانشاه بود که با استفاده از روش تمام ­شماری و توزیع پرسشنامه میان آن ها، در نهایت 59 پرسشنامه مورد استفاه قرار گرفت. در بخش آمار توصیفی از نرم‌افزار SPSS 23 و به‌منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در قالب مدل معادلات ساختاری از نرم‌افزار Smart PLS3 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که کاربردهای فناورانه اینترنت اشیاء با تأثیرگذاری مثبت و معنی­دار بر توسعه قابلیت ادراک، جذب، انطباق، نوآوری و شبکه‌سازی، با توسعه قابلیت‌های پویا در شرکت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی شهر کرمانشاه دارای رابطه مثبت و معنی­داری می‌باشد. شرکت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی می‌توانند با استفاده از ابزارها و حس‌گرهای هوشمند مربوط به اینترنت اشیاء نسبت به گردآوری داده‌های موردنیاز خود اعم از شرایط محصول، وضعیت آب و هوایی، شرایط کیفی خاک، عملکرد و وضعیت نیروی انسانی و تجهیزات مورد استفاده اقدام کنند. 
متن کامل [PDF 1091 kb]   (323 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کارآفرینی در کشاورزی
دریافت: 1399/11/30 | پذیرش: 1400/1/30 | انتشار: 1400/5/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb