دوره ۹، شماره ۱۷ - ( بهار و تابستان ۱۴۰۱ )                   جلد ۹ شماره ۱۷ صفحات ۱۳۶-۱۲۵ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi Firouzjaie A, Ahmadi L, Khalaj H, Aghajani Afrouzi A. (2022). Analysis of Barriers to the Creation and Development of Organic Wheat Production Business and Providing Solutions: A Case of Wheat Growers in Markazi Province. J Entrepreneurial Strategies Agric. 9(17), 125-136. doi:10.52547/jea.9.17.125
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-312-fa.html
احمدی فیروزجائی علی، احمدی لیلی، خلج حمیده، آقاجانی افروزی علی اکبر. تحلیل موانع ایجاد و توسعه کسب وکار تولید گندم ارگانیک و ارائه راهکارها: مورد مطالعه گندمکاران استان مرکزی راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی ۱۴۰۱; ۹ (۱۷) :۱۳۶-۱۲۵ ۱۰,۵۲۵۴۷/jea.۹.۱۷.۱۲۵

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-۱-۳۱۲-fa.html


۱- گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور
۲- توسعه روستایی، دانشگاه پیام نور
۳- گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه پیام نور
چکیده:   (۲۷۱۴ مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: کسب­وکارهای کشاورزی متعارف به علت استفاده بیش از حد از نهاده ­های خارجی تهدید­کننده خدمات اکوسیستم، سلامت محیط زیست و حیات بشر هستند. پافشاری بر ادامه این نوع کسب‌وکارها از یک سو معاش پایدار مردم روستایی را به خطر انداخته و از سوی دیگر حیات و سلامت جامعه شهری را نیز تهدید خواهد کرد؛ لذا برای مقابله با این تهدیدات پیشرو ایجاد و توسعه کسب­وکارهای کشاورزی مبتنی بر رویکرد ارگانیک ضرورتی اجتناب­ ناپذیر به حساب می­ آید. پژوهش حاضر به دنبال این بوده تا ابتدا چالش­های ایجاد و توسعه کسب‌وکار تولید گندم ارگانیک را شناسایی و اولویت­ بندی کند و سپس راهکارهای مناسب برای برطرف کردن این موانع و چالش­ها را معرفی کند.
مواد و روش­ ها: مطالعه حاضر برای شناسایی و اولویت­ بندی موانع و راهکارها از تکنیک دلفی بهره گرفته است. با استفاده از روش نمونه­ گیری گلوله­ برفی، تعداد 21 نفر از متخصصان جهاد کشاورزی استان مرکزی به عنوان خبرگان مشارکت کننده در دو مرحله اجرای تکنیک دلفی انتخاب شدند. داده ­های حاصل از مصاحبه نیمه-ساختارمند مربوط به مرحله اول با استفاده از تکنیک تحلیل محتوا کدگذاری و طبقه­ بندی شدند و سپس در قالب پرسشنامه طیف لیکرت تدوین و برای تعیین میزان اهمیت، مجدداً برای پاسخگویان ارسال شدند. برای پایان دادن به مراحل تکنیک دلفی از شاخص ضریب تغییرات و برای اولویت­ بندی متغیرها از شاخص وزن نرمال شده بهره گرفته شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که فقدان سرمایه اولیه، فقدان حمایت دولت از تولید گندم ارگانیک به دلیل غلبه سیاست خودکفایی، بازاریابی نامناسب، دانش و مهارت ناکافی و انگیزه پایین کشاورزان در کنار دوره طولانی گذار به کشت ارگانیک و نبود پوشش بیمه ­ای مناسب به ترتیب به عنوان مهمترین چالش­ها معرفی شدند و مواردی چون تشکیل تعاونی تولید گندمکاران، پرداخت تسهیلات کم بهره، آموزش و ترویج، بیمه محصول و خرید تضمینی در کنار عرضه نهاده ­های مورد نیاز به ترتیب به عنوان مهمترین راهکارها معرفی شدند. 

نتیجه­ گیری: در مطالعه حاضر مشکلات اقتصادی و سیاستی یعنی سرمایه اولیه ناکافی و فقدان حمایت دولت از تولید گندم ارگانیک به دلیل غلبه سیاست خودکفایی به ترتیب به عنوان مهمترین چالش­های ایجاد و توسعه کسب‌وکار تولید گندم ارگانیک معرفی شده­ اند. چالش­های دیگر، از جمله مشکلات بازاریابی، شناختی و روانشناختی تحت الشعاع این دو مسئله شکل گرفته و در جایگاه­های بعدی قرار گرفتند. نکته جالب توجه این است که با توجه به چالش­های مطرح شده، یک راهکار اجتماعی یعنی سازماندهی گندمکاران در قالب یک تعاونی تولید به عنوان اولین و مهمترین راهکار برای مقابله با چالش­ها معرفی شده است؛ به طوری که سایر اقدامات دیگر مانند پرداخت تسهیلات، برگزاری دوره ­های آموزشی و ترویجی، بیمه محصول، خرید تضمینی محصول و تأمین و تهیه نهاده ­ها در بطن آن و از طریق آن تسهیل، تسریع و اجرایی می ­شوند.
متن کامل [PDF 1492 kb]   (۱۰۷۴ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کارآفرینی در کشاورزی
دریافت: 1401/2/23 | پذیرش: 1401/3/8

فهرست منابع
1. Aazami, M., S. Hedayatiniya and J. Mostafavi. 2018. The organic farming acceptance model in sarab niloofar (bala-darband) rural district in kermanshah county. Agricultural Education Administration Research, 10(46): 90-106 (In Persian).
2. Ahmadi Firoozjaei, A., H. Sedighi and M.A. Mohamadi. 2007. Measuring and comparing social capital components of members and non-members of rural production cooperatives. Social Welfare, 6(23): 93-112 (In Persian).
3. Akbari, M., S.A. Badri, M. Shamanian and S. Amini. 2019. Objectives, motivations and barriers of organic agriculture development in Ravansar city. Environmental Education and Sustainable Development, 7(2): 63-76 (In Persian).
4. Asadollahpour, A., M. Omidi Najafabadi and S.J. Farajollah Hosseini. 2020. Transition barriers to organic farming among paddy farmers in mazandaran province. Iranian Agricultural Extension and Education Journal, 16(1): 235-246 (In Persian).
5. Babajani, A., H. Shabanali Fami, A. Asadi and M.Z. Rezapanah. 2015. Explain driving policy instruments of organic farming development in Iran. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 46(2): 267-276 (In Persian).
6. Burton, M., D. Rigby and T. Young. 2003. Modelling the adoption of organic horticultural technology in the UK using duration analysis. Australian Journal of Agricultural and Resource Economics, 47(1): 29-54. [DOI:10.1111/1467-8489.00202]
7. Constance, D.H. and J.Y. Choi. 2010. Overcoming the barriers to organic adoption in the United States: A Look at pragmatic conventional producers in Texas. Sustainability, 2(1): 163-188. [DOI:10.3390/su2010163]
8. Dalkey, N. 1969. An experimental study of group opinion: The Delphi method. Futures, 1(5): 408-426. [DOI:10.1016/S0016-3287(69)80025-X]
9. Dehnamaki, M., M. Farhadi Nejad and M. Modarresi. 2018. Identifying barriers to establishing organic agricultural businesses in iran (case study: organic agricultural units in tehran province). Journal of Entrepreneurship in Agricultur, 5(2): 105-123 (In Persian).
10. English, J.M. and G.L. Kernan. 1976. The prediction of air travel and aircraft technology to the year 2000 using the Delphi method. Transportation Research, 10(1): 1-8. [DOI:10.1016/0041-1647(76)90094-0]
11. Erlingsson, C. and P. Brysiewicz. 2017. A hands-on guide to doing content analysis. African journal of emergency medicine, 7(3): 93-99. [DOI:10.1016/j.afjem.2017.08.001]
12. Gholizadeh, H., Q. Norouzi and Y. Faizabadi. 2021. Investigation of the Effects of Government Macroeconomic Policies on the Development of Employment in the Agricultural Sector. Journal of Entrepreneurial Strategies in Agriculture, 7(14): 116-123.
13. Ghorbani, R., A. Koocheki, M. Jahan, M. Nassiri and P. Rezvani-Moghadam. 2009. National organic standards for Iran: concepts, principles and aims of organic production and standards for agronomic and horticultural products. Journal of Agroecology, 1(1): 129-142 (In Persian).
14. Giannarou, L. and E. Zervas. 2014. Using Delphi technique to build consensus in practice. International Journal of Business Science and Applied Management, 9(2): 65-82.
15. Haddadi, S. and S. Yazdani. 2017. Investigating factors affecting adoption of organic cucumber cultivation by farmers in alborz province. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 48(3): 369-378 (In Persian).
16. IFOAM and FIBL. 2014. The World of Organic Agriculture 2014: Statistics and Emerging Trends. In FIBL and IFOAM - Organics International, 1-354.
17. Karki, L., R. Schleenbecker and U. Hamm. 2011. Factors influencing a conversion to organic farming in Nepalese tea farms. Journal of Agriculture and Rural Development in the Tropics and Subtropics, 112(2): 113-123.
18. 18.khosravani, M., M. Nasiri and P Saeedi. 2022. Designing a Success Model for Start-up Agricultural Businesses with an Interpretive Structural Modeling Approach. Journal of Entrepreneurial Strategies in Agriculture, 8(16): 44-53.
19. Keshavarz, S. and M. Mousavi. 2018. Study of the problems and factors affecting the development of organic farming Case Study: kitchen garden city Marvdasht. Journal of Agricultural Economics Researches, 10(3): 151-172 (In Persian).
20. Khosh-Khui, M. 2016. A general review of organic agriculture. Strategic Research Journal of Agricultural Sciences and Natural Resources, 1(1): 35-50 (In Persian).
21. Kittell-Limerick, P. 2005. Perceived barriers to completion of the academic doctorate: A Delphi study. Texas AandM University-Commerce.
22. Kuhestani, K., V. Abdollahi, F.Z. Khoshnoodi and B. Shahraki. 2015. Analysis of influencing components on development of organic farming from agricultural jihad organization'perception in sistan and baluchestan province. Agricultural Extension and Education Research, 7(3): 29-42 (In Persian).
23. Mahdavi, H., M.S. Allahyari, C.A. Damalas and E.S. Dunn. 2020. Drivers and barriers for organic rice (Oryza sativa L.) production in northern Iran: experts' consensus using the Delphi method. Biological Agriculture and Horticulture, 36(2): 96-106. [DOI:10.1080/01448765.2019.1698464]
24. Mahmoudi, H., A. Mahdavi Damghani and H. Liaghati. 2008. Introduction to Organic Farming (bio), Jehad Daneshgahi Publications, Mashhad (In Persian).
25. Mazurek-Kusiak, A., B. Sawicki and A. Kobyłka. 2021. Contemporary challenges to the organic farming: A polish and hungarian case study. Sustainability (Switzerland), 13(14): 8005. [DOI:10.3390/su13148005]
26. Mishra, A.K., S. Deep and A. Choudhary. 2015. Identification of suitable sites for organic farming using AHP and GIS. The Egyptian Journal of Remote Sensing and Space Science, 18(2): 181-193. [DOI:10.1016/j.ejrs.2015.06.005]
27. Mullen, P.M. 2003. Delphi: Myths and reality. Journal of Health Organization and Management, 17(1): 37-52. [DOI:10.1108/14777260310469319]
28. Papzan, A. and N. Shiri. 2012. Study of barriers toward development of organic farming. Journal Space Economy and Rural Development, 1(1): 113-126 (In Persian).
29. Razavi, S.H., M. Pourtaheri and A. Roknodin Eftekhari. 2017. A Proposed Model for Organic Rice Farming in Rural Areas of Guilan and Mazandaran Provinces, Journal of Rural Research, 8(3): 327-387 (In Persian).
30. Samizadeh, S.M. and S. Firouzi. 2017. The driving and inhibiting factors of mechanized tobacco production in Iran using the Delphi technique. International Journal of Agricultural Management and Development (IJAMAD), 7(1047-2017-1721): 109-119.
31. Sandhu, H.S., S.D. Wratten and R. Cullen. 2010. Organic agriculture and ecosystem services. Environmental science and policy, 13(1): 1-7. [DOI:10.1016/j.envsci.2009.11.002]
32. Sandoghi, A., A. Yousefi and A.M. Amini. 2016. Farmers' knowledge, attitude and practice of healthy greenhouse cucumber and tomato production in Isfahan County, 7(3): 155-166 (In Persian). [DOI:10.18869/acadpub.ejgcst.7.27.155]
33. Saunders, M., P. Lewis and A. Thornhill. 2008. Research Methods for Business Students 5th Ed. In Research methods for business students.
34. Schmidt, R.C. 1997. Managing Delphi surveys using nonparametric statistical techniques. Decision Sciences, 28(3): 763-774. [DOI:10.1111/j.1540-5915.1997.tb01330.x]
35. Stolze, M. and N. Lampkin. 2009. Policy for organic farming: Rationale and concepts. Food policy, 34(3): 237-244. [DOI:10.1016/j.foodpol.2009.03.005]
36. Vairo, D., A.M. Häring, S. Dabbert and R. Zanoli. 2009. Policies supporting organic food and farming in the EU: assessment and development by stakeholders in 11 European countries. Journal of International Food and Agribusiness Marketing, 21(2-3): 214-227. [DOI:10.1080/08974430802589733]
37. Willer, H., J. Trávnícek, C. Meier and B. Schlatter. 2021. The World of Organic Agriculture - Statistics and Emerging Trends 2021. In Research Institute of Organic Agriculture FiBL IFOAM - Organics International.
38. Yaghoubi, J. and A. Javadi. 2014. Barriers to production of organic crops from viewpoint of agricultural jihad experts. Journal of Agricultural Science and Sustainable Production, 24(1): 57-68 (In Persian).
39. Ziglio, E. 1996. The Delphi Method and its Contribution to Decision-making. In Gazing Into the Oracle: The Delphi Method and Its Application to Social Policy and Public Health.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by: Yektaweb