ارزیابی مناسب فرصتهای کارآفرینی میتواند به بالا رفتن احتمال موفقیت کسب و کار و سهلانگاری در این فرآیند میتواند به شکست آن بیانجامد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی معیارهای اثرگذار بر ارزیابی فرصتهای کارآفرینی در صنایع غذایی ارگانیک و تعیین میزان اهمیت هر یک از این عوامل در تصمیمگیری نهایی است. جامعه آماری تحقیق شامل کارآفرینان صنایع غذایی ارگانیک در استان های گلستان، اصفهان، مرکزی، خراسان رضوی و گیلان در سال 1392 بوده که با توجه به جدول کرجسی و مورگان 16 نفر از آنها از طریق نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. پرسشنامه استاندارد، ابزار گردآوری دادهها بوده که روایی صوری آن بر اساس نظر جمعی از متخصصان و پایایی آن نیز از طریق محاسبه نرخ ناسازگاری (برابر 08/0) تأیید شده است. نتایج حاصل از تحلیل دادهها نشان داد که معیار صنعت و بازار مهمترین معیار در ارزیابی فرصت های کارآفرینی بوده و معیارهای صنعت و بازار ارگانیک، ویژگیهای کارآفرین، ویژگیهای تیم کارآفرین، مالی و فنی به ترتیب در درجهی اهمیت بعدی قرار دارند. چارچوب ارائه شده در این پژوهش که بیانگر معیارهای مؤثر بر ارزیابی فرصتهای کارآفرینی است، راهنمایی برای تحقیقات پیمایشی آتی تلقی میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |