دوره 1، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1393 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 24-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yadollahi Farsi J, Hosseininia G, Asadollahi Shad M. (2014). The Survey of Effective Criteria on Evaluating Entrepreneurial Opportunities in the Organic Food Industry. jea. 1(1), 15-24.
یداللهی فارسی جهانگیر، حسینی نیا غلامحسین، اسداللهی شاد مژده. بررسی معیارهای مؤثر بر ارزیابی فرصت های کارآفرینی در صنایع غذایی ارگانیک راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی 1393; 1 (1) :24-15

دانشگاه تهران

ارزیابی مناسب فرصت­های کارآفرینی می­تواند به بالا رفتن احتمال موفقیت کسب ­و کار و سهل­انگاری در این فرآیند می­تواند به شکست آن بیانجامد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی معیار­های اثر­گذار بر ارزیابی فرصت­های کارآفرینی در صنایع غذایی ارگانیک و تعیین میزان اهمیت هر یک از این عوامل در تصمیم­گیری نهایی است. جامعه ­آماری تحقیق شامل کارآفرینان صنایع غذایی ارگانیک در استان ­ های گلستان، اصفهان، مرکزی، خراسان ­رضوی و گیلان در سال 1392 بوده که با توجه به جدول کرجسی ­و­ مورگان 16 نفر از آنها از طریق نمونه­گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. پرسشنامه استاندارد، ابزار گردآوری داده­ها بوده که روایی صوری آن بر اساس نظر جمعی از متخصصان و پایایی آن نیز از طریق محاسبه نرخ ناسازگاری (برابر 08/0) تأیید شده است. نتایج حاصل از تحلیل داده­ها نشان داد که معیار صنعت و بازار مهم­ترین معیار در ارزیابی فرصت ­ های کار­آفرینی بوده و معیارهای صنعت و بازار ارگانیک، ویژگی­های کارآفرین، ویژگی­های تیم کارآفرین، مالی و فنی به ترتیب در درجه­ی اهمیت بعدی قرار دارند. چارچوب ارائه شده در این پژوهش که بیانگر معیارهای مؤثر بر ارزیابی فرصت­های کارآفرینی است، راهنمایی برای تحقیقات پیمایشی آتی تلقی می­گردد.

دریافت: 1394/5/13 | پذیرش: 1394/5/13 | انتشار: 1394/5/13