دوره 8، شماره 15 - ( بهار و تابستان 1400 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 111-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami Gandomani M, Fatemi M. Business Startup Intention among the Students of School of Agriculture at Shiraz University: Application of Employability Approach. jea. 2021; 8 (15) :111-125
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-265-fa.html
غلامی گندمانی مرضیه، فاطمی مهسا. تمایل به راه‌اندازی کسب‌وکار در بین دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز: کاربرد رهیافت قابلیت اشتغال. راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی. 1400; 8 (15) :111-125

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-265-fa.html


بخش ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (361 مشاهده)
هدف کلی پژوهش حاضر، واکاوی قابلیت ‌اشتغال دانشجویان رشته‌های مختلف تحصیلی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در تمایل به راه‌اندازی کسب‌وکارهای فردی پس از دانش‌آموختگی است. این پژوهش در سال 1399 انجام شده و در قالب یک تحلیل آمیخته، ترکیبی از روش‌های کمی و کیفی مورد استفاده قرار گرفت. جامعه موردمطالعه در بخش کمی مطالعه، تمامی دانشجویان دانشکده‌ کشاورزی دانشگاه شیراز (1874 نفر) بودند که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌بندی‌شده، یک نمونه‌ی تصادفی 365 نفره انتخاب شد. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسشنامه بود که روایی صوری و پایایی آن به­ترتیب توسط اساتید بخش ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه شیراز و با یک مطالعه‌ی راهنما در نمونه‌ای 30 نفره از کل دانشجویان خارج از نمونه اصلی، تأیید شد. در بخش کیفی پژوهش نیز با استفاده از روش مطالعه موردی و تکنیک نمونه‌گیری هدفمند، مصاحبه‌های عمیق با اعضای شورای بهبود مهارت‌آموزی و ارتقای توان اشتغال‌پذیری دانشجویان دانشگاه شیراز (12 نفر) انجام شد. طبق یافته‌های بخش کمی، نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که متغیرهای معدل کل، شرکت در کارگاه‌های مهارتی، تجربه دروس کارآفرینی، تجربه‌ی شرکت در استارتاپ‌ها، نگرش به کارآموزی مطلوب، مهارت‌های توسعه‌ی فردی و کسب‌وکار و گرایش کارآفرینانه از عوامل تأثیرگذار بر تمایل دانشجویان نسبت به راه‌اندازی کسب‌وکار بودند. در نهایت، بر اساس یافته‌های بخش کیفی، راهکارهای ارتقای قابلیت ‌اشتغال دانشجویان در دانشگاه در قالب چهار مجموعه استراتژی‌های آموزشی، اجرایی، حمایتی و انگیزشی ارائه شده است.
متن کامل [PDF 3013 kb]   (49 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: آموزش کارآفرینی
دریافت: 1400/1/22 | پذیرش: 1400/3/31 | انتشار: 1400/5/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb