دوره 8، شماره 16 - ( پاییز و زمستان 1400 )                   جلد 8 شماره 16 صفحات 43-37 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mihammadnejad M, karimi H, hosseinpour M, bakhshham M, emami alagha S. (2021). Analysis of the Value Chain of Honey Production Industries in Kermanshah Province. jea. 8(16), 37-43. doi:10.52547/jea.8.16.37
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-267-fa.html
محمدنژاد محمد، کریمی حسین، حسین پور مهدی، بخشم میلاد، امامی ال اقا سحر. تحلیل وضعیت زنجیره ارزش صنایع تولیدی عسل در استان کرمانشاه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی 1400; 8 (16) :43-37 10.52547/jea.8.16.37

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-267-fa.html


گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (2420 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: در دنیای امروز بنگاه‌ها به دنبال کسب سود بیشتر با صرف هزینه‌های کمترند، در این میان مزیت رقابتی، هدف اصلی بنگاه‌ها است. هر حوزه از فعالیت‌های مختلفی تشکیل شده است که دارای ارزش افزایی متفاوتی هستند. ارزش نهایی یک کالا توسط فعالیت‌های هر بخش از تولید به دست می‌آید. برای اینکار باید زنجیره ارزش محصول را شناخت. زنجیره ارزش، چرخه‌ای از فعالیت‌های ارزش‌آفرین در فرآیند تولید محصول را نشان می‌دهد. هدف پژوهش حاضر، تحلیل زنجیره ارزش صنایع تولیدی عسل بر اساس مدل زنجیره ارزش پورتر در استان کرمانشاه می‌باشد.
مواد و روش ­ها: این پژوهش بر اساس هدف یک پژوهش کاربردی، بر مبنای گردآوری داده‌ها یک پژوهش توصیفی از نوع علی مقایسه‌ای و از نظر رویکرد یا روش‌شناسی، یک پژوهش کمی می‌باشد. جامعه آماری پژوهش، مدیران و کارشناسان اداره جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، کلیه بنگاه‌های زنبورداری و تولیدی‌های عسل در استان کرمانشاه بودند که بنابر شناخت میدانی، تعداد آن‌ها 1900 نفر برآورد شد که از میان آن‌ها 320 پرسشنامه صحیح با طیف لیکرت برای پردازش‌ داده‌ها گردآوری ‌شده است. برای پردازش داده‌ها، از فنون آمار توصیفی و آزمون تی-استیودنت در نرم‌افزار SPSS نسخه 25 استفاده‌ شده است.
یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان داد که وضعیت هر 7 مؤلفه مربوط به زنجیره ارزش صنایع تبدیلی در استان کرمانشاه مناسب نبوده و نیاز به بهبود و توجه جدی دارد. همچنین، یافته‌ها نشان داد که حلقه گم‌شده زنجیره ارزش صنایع تولیدی عسل در استان کرمانشاه در مرحله اول، مربوط به نبود ارتباط بین تولیدکنندگان/جمع‌آوری‌کنندگان محصولات با بخش صنعتی این صنعت، و در مرحله­ ی دوم بین بخش صنعتی با مبدأ تجاری‌سازی محصولات در سطح ملی و بین‌المللی می‌باشد. این دو حلقه­ی مفقوده موجب کم ارزش شدن فعالیت‌های تولید و توسعه‌ای صنایع تولیدی عسل در این استان شده است.
نتیجه‌گیری: باید حلقه­ ی ارتباطی بین جمع‌آوری ­کنندگان محصولات/زنبورداران با بخش صنعتی و فرآوری­ کننده­ صنایع تولیدی عسل ایجاد و مورد
بهینه ­سازی قرار گیرد. سپس ارتباط بین بخش فرآروی­ کننده با مبدأهای تجاری‌سازی چه در سطح ملی و چه در سطح بین‌المللی نیز برقرار شود تا در ارزش زنجیره حداکثر سازی قرار گیرد. این حداکثر سازی ارزش زنجیره افزایش هدفمندی کمی و کیفی در سطح تولیدات و تنوع محصولات صنایع تولیدی عسل استان کرمانشاه را در پی خواهد داشت.
 
 
متن کامل [PDF 466 kb]   (754 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اقتصاد کشاورزی
دریافت: 1400/2/6 | پذیرش: 1400/4/9 | انتشار: 1400/12/14

فهرست منابع
1. Ahmadi, S. 2019. Presenting a Conceptual Model for Optimizing the Resilient Value Chain Management of Knowledge-Based Domestic Products in the Conditions of a Resistant Economy (Case Study: Khorman Pharmaceutical Company). Journal of Supply Chain Management. 62: 32-40 (In Persian).
2. Bhandari, P.L. and R.R. Kattel. 2020. Value Chain Analysis of Honey Sub-sector in Nepal. International Journal of Applied Sciences and Biotechnology, 8(1): 83-95. [DOI:10.3126/ijasbt.v8i1.27804]
3. De Leeuw, J., S. Carsan, G. Koech, A.D. Yayé and J. Nyongesa. 2017. A review of best practices for selected biodiversity-based value chains that promote pro-poor conservation in the Horn of Africa. Published by: The World Agroforestry Centre (ICRAF) and African Network for Agriculture, Agroforestry and Natural Resource Education (ANAFE) Nairobi, Kenya. 134 p.
4. Feizi M., H. Alipour and V. Pourabdollahi. 2017. Value chain analysis in the beekeeping industry of Ardabil province. Third International Conference on Industrial Management and Engineering, 28 December 2017 (In Persian).
5. Figueiredo Junior, H.S.D., M.P. Meuwissen, L.A. Van Der Lans and A.G. Oude Lansink. 2017. Beyond upgrading typologies-In search of a better deal for honey value chains in Brazil. PloS one, 12(7): e0181391.doi: 10.1371/journal.pone.0181391. eCollection 2017. [DOI:10.1371/journal.pone.0181391]
6. Kabargozari Mehr. 2021. https://www.mehrnews.com/news/5205921/
7. Lowore, J., J. Meaton and A. Wood. 2018. African forest honey: an overlooked NTFP with potential to support livelihoods and forests. Environmental Management, 62(1): 15-28. [DOI:10.1007/s00267-018-1015-8]
8. Matias, D.M.S., J.A. Tambo, T. Stellmacher, C. Borgemeister and H.V. Wehrden. 2018. Commercializing traditional non-timber forest products: An integrated value chain analysis of honey from giant honey bees in Palawan, Philippines. Forest Policy and Economics, 97: 223-231. [DOI:10.1016/j.forpol.2018.10.009]
9. Partap, U., C. E. Halder, J. K. Rema, K. R. Gurung, N.B.Tamang, S. Wangchuk, E. Hussain and S. Hussain. 2017. Pro-poor Value Chain Development for Apis Cerana Honey: Potential Benefits to Smallholder Apis Cerana Beekeepers in the Hindu Kush Himalaya. International Centre for Integrated Mountain Development (ICIMOD). [DOI:10.53055/ICIMOD.690]
10. PhiHo, K., C.H. Ngo, R.P. Adhikari, M. Miles and L. Bonney. 2018. Exploring market orientation, innovation, and financial performance in agricultural value chains in emerging economies. Journal of Innovation and Knowledge, 3(30): 154-163. [DOI:10.1016/j.jik.2017.03.008]
11. Porter,s ,V.C.M. 1985. What is value chain? Harvard Business Review, 85(6): 121.
12. Postacchini, L., G. Mazzuto, C. Paciarotti and F.E. Ciarapica. 2018. Reuse of honey jars for healthier bees: Developing a sustainable honey jars supply chain through the use of LCA. Journal of Cleaner Production, 177: 573-588. [DOI:10.1016/j.jclepro.2017.12.240]
13. Sautier, D., G. Mengistie Alemu and D. Degefie. 2018. Honey and geographical indications: Why is honey a good pilot product for the implementation of Geographical Indications labeling in Ethiopia? Ethiopian Apiculture Board.7 p.
14. Suman, B., S R. Pandey, S.K. Bhattarai, K. Rupak, G. Suraj, C. Arun, B. Sushmita and J.P. Dutta. 2020. Value chain analysis of honey bee (Apis mellifera) products in Chitwan, Nepal. Azarian Journal of Agriculture, 7(1): 26-35. [DOI:10.29252/azarinj.026]
15. Tarekegn, K., G. Girma and A. Assefa. 2017. Value chain analysis of honey in Kaffa and Sheka Zones of SNNPR, Ethiopia. International Journal of Research in Agricultural Sciences, 4(3): 142-148.
16. Warui, M.W., J. Mburu, G. Kironchi and M. Gikungu. 2020. Existing value addition initiatives enhancing recognition of territorial traits of three Kenyan honey. The Journal of World Intellectual Property, 23(3-4): 598-605. [DOI:10.1111/jwip.12153]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb