دوره 1، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1393 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 49-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

Vahedi V, Hoseini Yekani S A. (2014). Evaluating the Effects of Agricultural Specialized Training on Income of Graduates of Technical and Vocational Training Center of Babolsar. jea. 1(1), 40-49.
واحدی وحید، حسینی یکانی سیدعلی. ارزیابی میزان اثر آموزش های تخصصی کشاورزی بر درآمد دانش آموختگان شاغل در مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان بابلسر راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی 1393; 1 (1) :49-40

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

با توجه به اهمیت آموزش و همچنین پرورش نیروی کار نیمه­ماهر جهت کار در بخش­های مختلف تولیدی و خدماتی و همین­طور انجام تحقیقات علمی قبل و بعد از برگزاری دوره­های مذکور جهت نیاز سنجی و مشخص­سازی عمکرد آموزش­های ارائه شده، بایستی گفت که هدف این پژوهش ارزیابی میزان کارآیی کارآفرینی آموزش­های تخصصی کشاورزی در سازمان آموزش فنی و حرفه­ای در زمینه درآمدزایی با توجه به استانداردهای سازمان بین­المللی کار است. جهت انجام این ارزیابی، اطلاعات مربوط به چهار متغیر میزان درآمد کسب شده، نمرات ارزشیابی نهایی، تعداد دفعات مراجعه برای دریافت مشاوره و میزان وام دریافتی یک نمونه 100 نفره از دانش­آموختگان رشته­های گوناگون کشاورزی مرکز آموزش فنی و حرفه­ای شهرستان بابلسر طی سال­های 1389 و 1390 جمع­آوری گردید و پس از میانگین­گیری مورد استفاده قرار گرفت . در مرحله اول شدت و جهت اثرپذیری میزان درآمد دانش­آموختگان از سه متغیر مستقل مورد نظر در قالب برآورد ضرائب یک رگرسیون خطی اندازه­گیری گردید و در مرحله بعد رابطه بین این سه متغیر مستقل و کارآیی کارآموزان در چهارچوب روش تحلیل فراگیر داده­ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل حاکی از آن است که علی­رغم اثر مثبت و معنی­دار سه متغیر نمرات ارزشیابی نهایی، تعداد دفعات مراجعه برای دریافت مشاوره و همچنین میزان وام دریافتی بر درآمد کسب شده دانش­آموختگان مرکز فنی و حرفه­ای بابلسر، امکان بهره­گیری بهتر از این سه عامل به میزان زیادی وجود دارد. بنابراین، بایستی برنامه­ریزی­ها و سیاست­گذاری­های مؤثری در این زمینه صورت گیرد.

دریافت: 1394/5/13 | پذیرش: 1394/5/13 | انتشار: 1394/5/13