دوره 1، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1393 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 95-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tatian M, Tamartash R, Ghorbanalinejhad J. (2014). Assess the Willingness of Villagers to Medicinal Plants Cooperative for Entrepreneurship in the Hezarjarib Area, Behshahr. jea. 1(2), 82-95.
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-78-fa.html
طاطیان محمدرضا، تمرتاش رضا، قربانعلی نژاد جابر. بررسی میزان تمایل روستاییان به تشکیل تعاونی گیاهان دارویی جهت کارآفرینی در منطقه هزار جریب بهشهر راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی 1393; 1 (2) :95-82

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-78-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (3553 مشاهده)

  شرکت تعاونی سازمانی اقتصادی- اجتماعی است که از تجمع افراد به­منظور ایجاد اشتغال در زمینه­ خاصی برای رسیدن به اهداف مشترک اعضا بوجود آمده است. این سازمان بهره­کشی از فرد را طرد می­کند و هدف اصلی آن کارآفرینی، جمع ارزش­های انسانی و اخلاقی با هدف­های اقتصادی است. در زمینه گیاهان دارویی در منطقه هزار جریب شهرستان بهشهر در سطح تقریباً 10 هکتار و به­طور آزمایشی کار آغاز شده است که جهت توسعه آن نیاز به حمایت بیشتری از سوی نهادهای ذیربط احساس می­گردد. مطالعه حاضر به­منظور سنجش زمینه تشکیل شرکت تعاونی گیاهان دارویی در شهرستان بهشهر (بخش یانه سر) جهت کارآفرینی و ایجاد فرصت­های شغلی جدید صورت گرفته است. از میان 33 روستای بخش یانه سر تعداد 10 روستا به روش تصادفی (به کمک جدول اعداد تصادفی) انتخاب گردیدند و در هر روستا از لیست مالکین اراضی، 5 نفر به روش تصادفی برای تکمیل پرسش­نامه­ها انتخاب شدند. سطح سنجش این مطالعه مقیاس اسمی بوده و از آزمون همبستگی گودمن در بررسی متغیر­ها استفاده شده است. نتایج نشان داد که تمایل افراد به عضویت در شرکت­­های تعاونی با شغل اصلی افراد، مشکلات تولید، میزان رضایت­مندی و آشنایی افراد مورد مطالعه با وظایف شرکت تعاونی، رابطه معنی­دار نداشته و با سن کشاورزان، میزان تحصیلات افراد، مالکیت اراضی زراعی، نوع محصول زراعی تولیدی، سابقه تولید گیاهان دارویی، سابقه عضویت در شرکت­های تعاونی موجود رابطه معنی­دار دارد. همچنین، کشاورزان به دلایلی از جمله عدم آشنایی با انواع گیاهان دارویی قابل کشت، طریقه تولید آنها و عدم اطمینان و رضایت از درآمد مناسب حاصل از تولید و فروش این گیاهان تمایلی برای کشت این گیاهان نشان نمی­دهند.

متن کامل [PDF 524 kb]   (1603 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/5/13 | پذیرش: 1394/5/13 | انتشار: 1394/5/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb