بهار و تابستان 1402                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه مدیریت دانشگاه پیام نور
چکیده:   (32 مشاهده)
مقدمه و هدف:
نوآوری و تغییر در حال تبدیل شدن به منابع مهم مزیت رقابتی برای سازمان ها در محیط به سرعت در حال تغییر امروزی است. در این شرایط، جهت‌گیری کارآفرینانه برای سازمان‌ها در بهبود عملکرد شغلی کارکنان و تضمین منبع رشد پایدار اهمیت زیادی دارد. سازمان‌ها می‌توانند با جستجوی فرصت‌های مناسب از طریق فعالیت‌های نوآورانه، با جهت‌گیری کارآفرینانه به ریسک‌پذیری، مزیت رقابتی پایدار را تضمین کنند و در این عصر تغییر به رشد خود ادامه دهند. بنابراین، علاقه نظری و عملی رو به رشدی در جهت‌گیری کارآفرینانه به عنوان یک عامل اصلی جهت بهبود عملکرد سازمان و پیگیری رشد وجود دارد. بر این اساس هدف پژوهش حاضر تعیین تأثیر جهت‌گیری کارآفرینانه بر عملکرد شغلی کارکنان جهاد کشاورزی مازندران با توجه به نقش میانجی رفتار نوآورانه می‌باشد.
مواد و روش‌ها:
این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر جمع‌آوری داده‌ها از نوع پژوهش توصیفی و از شاخه مطالعات میدانی به شمار می‌آید و از حیث ارتباط بین متغیرهای پژوهش از نوع علی است. جامعه آماری پژوهش حاضر کارکنان جهاد کشاورزی مازندران می‌باشند. در این پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و جدول کرجسی - مورگان تعداد 214 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده‌های پژوهش با استفاده از پرسشنامه‌های استاندارد گرد آوری گردید. در این تحقیق برای بررسی روایی پرسشنامه از روش‌های «روایی محتوا» توسط گروهی از متخصصان و «روایی سازه» استفاده شد. پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تأیید شد که مقدار آن برای سنجش جهت‌گیری کارآفرینانه (875/0)،رفتار نوآورانه (899/0) و عملکرد شغلی (876/0) تعیین شد.
یافته‌ها:
نتایج مدل‌یابی معادله‌های ساختاری نشان داد که جهت‌گیری کارآفرینانه بر عملکرد شغلی و رفتار نوآورانه تأثیر مستقیم و معنی‌داری دارد؛ همچنین تأثیر مثبت و معنی‌داری رفتار نوآورانه بر عملکرد شغلی تأیید شد. در نهایت نقش میانجی رفتار نوآورانه، رابطه بین جهت‌گیری کارآفرینانه و عملکرد شغلی تأیید گردید.
نتیجه‌گیری:
بر اساس یافته‌های پژوهش اندیشیدن تدابیری جهت افزایش رفتار نوآورانه و فعالیت‌های کارآفرینانه کارکنان جهاد کشاورزی مازندران، می‌تواند منجر به بهبود و افزایش عملکرد شغلی آنان در این سازمان شود.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/3/24 | پذیرش: 1401/9/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb