دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1399 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 96-87 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niazi K, Ommani A. (2020). Identifying Factors Affecting Organizational Entrepreneurship Development in Agricultural Technical and Consulting Services Companies in Darehshahr Township, Ilam Province. jea. 7(13), 87-96. doi:10.52547/jea.7.13.87
URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-220-fa.html
نیازی کیهان، عمانی احمدرضا. شناسایی عامل‌های مؤثر بر توسعه ی کارآفرینی سازمانی در شرکت ‌های خدمات مشاوره‌ای، فنی و مهندسی کشاورزی شهرستان دره‌شهر، استان ایلام راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی 1399; 7 (13) :96-87 10.52547/jea.7.13.87

URL: http://jea.sanru.ac.ir/article-1-220-fa.html


گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران،
چکیده:   (2402 مشاهده)
   کارآفرینی سازمانی فرآیندی است که در طی آن محصولات، خدمات و یا روش‌های جدید از طریق یک فرهنگ سازمانی پویا در یک سازمان به ­ظهور می‌رسد. در این راستا، این تحقیق نیز با هدف شناسایی سازوکارهای توسعه ­ی کارآفرینی سازمانی در شرکت‌های خدمات فنی و مشاوره‌ای کشاورزی شهرستان دره‌شهر انجام گردید.  پژوهش حاضر جزو پژوهش‌های توصیفی از نوع همبستگی می‌باشد. از لحاظ ماهیت کمی و از لحاظ هدف کاربردی است. جامعه ­ی آماری این پژوهش شامل کلیه‌ی کارکنان کشاورزی عضو شرکت‏های خدمات مشاوره‏ای، فنی و مهندسی کشاورزی شهرستان دره­ شهر بود (100 نفر) که با استفاده از روش سرشماری به ­عنوان آزمودنی انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده جهت گردآوری اطلاعات، پرسشنامه بود. روایی آن از طریق پانل متخصصان و پایایی از طریق ضریب کرونباخ آلفا به­ دست آمد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم­افزار SPSS22  انجام گردید. یافته‌ها نشان داد که بین سن افراد، سطح تحصیلات، میزان مشارکت افراد در کلاس‌های آموزشی و مهارتی، میزان ریسک ­پذیری، رضایت شغلی و سطح کارآفرینی سازمانی در شرکت‌های خدمات فنی و مشاوره‌ای کشاورزی رابطه معنی‌داری وجود دارد. نتایج نشان داد که به ­ترتیب تمایل شرکت به سرآمدبودن در خلق خدمات و ایده‌های جدید در زمینه ­ی کشاورزی، اعتقاد به اصل پیشگیری به­ جای درمان در زمینه­ ی فعالیت‌های کشاورزی، استقبال مدیر شرکت از رفتارهای شجاعانه به ­منظور بیشینه‌سازی احتمال بهره‌برداری از پتانسیل‌ها در اولویت بالاتری در زمینه کارآفرینی سازمانی بودند. بر اساس نتایج تحلیل عاملی چهار عامل پشتیبانی و آموزشی، ارتباطی و حمایتی، فرهنگی و مدیریتی ترویجی 58/73 درصد تغیرات عوامل موثر بر توسعه­ ی کارافرینی سازمانی را تبیین نمودند.
 
متن کامل [PDF 2750 kb]   (730 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کارآفرینی در کشاورزی
دریافت: 1399/1/12 | پذیرش: 1399/4/7 | انتشار: 1399/6/17

فهرست منابع
1. Amadi, A. and Gh. Husseinia. 2009. The role of agricultural cooperatives in promoting entrepreneurship (case study of tehran agricultural cooperatives). Journal of Agricultural Extension and Economics, 1(4): 81-71 (In Persian).
2. Anand Singh, K. and K.V.S.M. Krishna. 1994. Agricultural entrepreneurship: the concept and evidence. Journal of Entrepreneurship, 3(1): 10-15. [DOI:10.1177/097135579400300106]
3. Azizi, B., F. Hosseini, M. Hosseini and M. Mirdamamdi. 2010. Factors influencing the development of entrepreneurial education in iran's applied-scientific educational centers for agriculture. American Journal of Agricultural and Biological Sciences, 5(1): 77-83. [DOI:10.3844/ajabssp.2010.77.83]
4. Chen, J., Z. Zhu and W. Anquan. 2005. A system model for corporate entrepreneurship. International Journal of Manpower, 26(6): 529-543. [DOI:10.1108/01437720510625449]
5. Echols, A. and C. Neck. 2001. The impact of behaviors and structure on corporate entrepreneurial success. Journal of managerial psychology, 13(1): 2. [DOI:10.1108/02683949810369110]
6. FAO. 2009. Agriculture and Consumer Protection Department, Conservation Agriculture. What is Conservation Agriculture? http://www.fao.org/ag/ca/1a.html.
7. Ghiasi, F. 2009. Factors Influencing Entrepreneurship in Agricultural Cooperatives. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 2-40(2): 144-156 (In Persian).
8. Gholami, H., A. Ghulifar, J. Qasemi and M. Baghaee. 2013. Investigation of Entrepreneurship Development Strategies in Agricultural Consulting, Technical and Engineering Services Companies in Isfahan Province. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 2-43(4): 713-705 (In Persian).
9. Haji, L., N. Vali Zadeh and H. Karimi. 2019. Investigating the effects of contextual factors on entrepreneurial mood: agricultural cooperatives of naghadeh. Journal of Entrepreneurial Strategies in Agriculture, 6(11): 26-33 (In Persian). [DOI:10.29252/jea.6.11.26]
10. Hashemi, S.M. and S.Y. Hedjazi. 2011. Factors affecting members' evaluation of agri-business ventures' effectiveness. Journal of Evaluation and Program Planning, 34: 51-59. [DOI:10.1016/j.evalprogplan.2010.07.002]
11. Hill, E.M. 2006. The development of an Instrument to measure Intrapreneurship: Entrepreneurship within the corporate setting. from http://eprints.ru.ac.za/210/01/hill-ma-thesis.pdf .
12. Hosseini, S. and M. Soleimanpour. 2006. Investigating the Effects of Boosting Entrepreneurial Mood on Agricultural Development Process. Jahad Monthly, 273: 47-55 (In Persian). [DOI:10.1016/j.appet.2006.07.051]
13. Izadi, N. and P. Ataee. 2013. Rural Entrepreneurship and the Role of Agricultural Promotion and Training in Its Development. Journal of Agricultural and Natural Resources Engineering, Eleventh year, 40 (In Persian).
14. Johansen. K.J. 2001. Organizational Factors and Intrapreneurship. Retrived. http://www.entrepreneur.ir/pdf/KarlJohan%20Johansen%20Organizational%20factors%20and%20intrapreneurship.pdf.
15. Jolodar, R., J. Hosseini, M. Hosseini and M. Mirdamadi. 2007. Factors affecting the success of entrepreneurship in rural women in the north of Iran. Village and Development Quarterly, 4: 87 pp (In Persian).
16. Karbasioun, M., M. Mulder and H. Biemans. 2008. Changes and Problems of Agricultural Development in Iran. World Journal of Agricultural Sciences, 4(6): 759-769.
17. Kazemi Mianroudi, F. and M. Omidi Najafabad. 2014. Factors Influencing Entrepreneurship Development in Agricultural Consulting Services of Mazandaran Province from a Member Viewpoint. Journal of Agricultural Extension Research and Education, 6(1): 70-59 (In Persian).
18. Kiakajuri, D. and A. Fazeli Visery. 2010. Identify the internal, environmental, and organizational barriers to organizational entrepreneurship. Management Quarterly, 7(20): 46 pp (In Persian).
19. Malek Mohammadi, I. 2012. The role of agricultural cooperatives in entrepreneurship development. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 21(3): 54-67 (In Persian).
20. Mirshekari, A. 2006. The role of higher education on entrepreneurship development in agriculture. Tehran: National Conference on Agricultural Education (In Persian).
21. Moghimi, M. 2003. Entrepreneurship in NGOs. Tehran University and Tehran University entrepreneurship center publication, Tehran, 2nd ed, 395 (In Persian).
22. Moghimi, S. 2004. Entrepreneurship in civil society institutions. University of Tehran Publications and Entrepreneurship Center of Tehran University. Second edition, Tehran, 198 pp (In Persian).
23. Nahid, M. 2009. What and why of entrepreneurship and organizational entrepreneurship at a glance. Business Reviews, 39: 28 (In Persian).
24. Pinchot, G. 1985. Entrepreneurship. New York, Harper and row publishers, Practice, 15(4): 13-31.
25. Postigo, S. 2002. Entrepreneurship education in argentina: the case of sananders university. in proceedings of the conference entitled, The Internationalizing in Entrepreneurship Education and Training, Malaysia.
26. Pouratshi, M. and M. Mukhtarnia. 2010. Investigating the Factors Affecting the Creation of Agricultural Learners from the Viewpoints of Faculty of Agriculture and Natural Resources Campus. University of Tehran, Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 2-40(2): 115-122 (In Persian).
27. Reza Zadeh, H.A., N. Sheikhs and M. Ahmadpourdariani. 2002. Entrepreneurship in Germany. Specialized Journal of Marketing, 3(22): 28 (In Persian).
28. Rissal, R. 1992. A Study of the Characteristics of Entrepreneurs in Indonesia. EDD Dissertation, George Washington University, U.S.A.
29. Samad Aghaie, J. 2000. Entrepreneurial organizations. Tehran: Public Management Training Center Publications, (In Persian).
30. Scott, A.J., D. Denslow, F. Janssen and D.Z. Knyphausen. 2008. Teaching international entrepreneurship through student exchange: Observations, obstacles and recommendations. Journal of Entrepreneurship Education, annual, onlin format, 11(5): 1-14.
31. Shurry, J., S. Lomax and S. Vyakarnam. 2001. Household Survey of Entrepreneurship. IFF Research, London.
32. Valizadeh, N. and H. Karimi-Gougheri. 2018. An Analysis of Factors Influencing the Social Entrepreneurial Intention in Rural and Nomad Women's Micro-Credit Funds, Journal of Entrepreneurial Strategies in Agriculture, 5(9): 10-20. [DOI:10.29252/jea.5.9.10]
33. Van de Ven, A.H. 2006. Suggestions for studying strategy process: A research note. Strategic Management Journal, 13: 169. [DOI:10.1002/smj.4250131013]
34. Yaghobi, J., S. Salmanzadeh, L. Safa and Z. Khoshnodifard. 2006. Problems of agricultural higher education in Iran and guidelines to improve the final year agricultural students: (Case study university), Tehran: National Conference on Agricultural Education (In Persian).
35. Zabihi, M.R. and A. Moghadasi. 2006. Entrepreneurship from theory to practice. Mashhad: Nashre Farda Publisher, pp: 208 (In Persian).
36. Zali, M. and M. Razavi. 2009. Research on Entrepreneurship Development in Iran. Tehran, Tehran University Press, pp: 19 (In Persian).

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Entreneurship and Agriculture

Designed & Developed by : Yektaweb